maritbet girişmaritbet
"15 Temmuz, zorlukları birlik beraberlikle aşacağımızı gösterdi"

"15 Temmuz, zorlukları birlik beraberlikle aşacağımızı gösterdi"

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, 15 Temmuz'da demokrasi için verilen mücadelenin Türkiye’nin gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumun tüm kesimlerinin demokrasiye ve ülkeye sahip çıktığı 15 Temmuz'un milli birlik ve beraberliğin zaferi olarak "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adıyla anıldığını dile getirdi.

"Darbe girişimine karşı mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” diyen Yetgin, 15 Temmuz'un, son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen Türkiye'nin yakın tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Yetgin, “Yüce milletimiz 15 Temmuz'da gösterdiği cesaret, inanç, birlik ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek oldu. Demokrasi için verdiğimiz mücadele, Türkiye'nin gücünü bir kez daha ortaya koydu ve yaşanan tüm zorlukları birlik ve beraberlikle aşacağımızı gösterdi." ifadelerini kullandı.

"Hasar gören TBMM binasının onarımını tamamladık"

GYODER Başkanı Yetgin, "Bu güçlü birlikteliğe katkı sağlamayı hedefleyen GYODER olarak, 15 Temmuz'un hemen ardından, sektöre ve ülkemizin ekonomik büyümesine destek olmak amacı ile başlattığımız ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyası ile aldığımız sonuçlar, ülke ve sektör tarihimize geçecek niteliktedir. ‘Güç Birliği'nin ikinci adımını ise ‘20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi' kampanyasıyla attık. Böylece hem ülke ekonomisine hem sektöre hem de vatandaşa katkı sağladık. Yaşanan tüm zorluklara rağmen bu birlikteliğin sağlanması, aslında ülkemize duyulan güvenin bir yansıması oldu." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz'dan birkaç gün sonra toplanan GYODER Yüksek İstişare Kurulu'nun, darbe girişimi sırasında hasar gören Meclis binasının onarımı için harekete geçtiğini hatırlatan Yetgin, şunları kaydetti:

“Meclis Başkanı'ndan, ‘Meclisimizi yeniden inşa etmek bu milletin görevidir. 32 üye firmamızla birlikte bu onurlu görevi milletimize layık bir şekilde tamamlayacağız' diyerek izin istedik. TBMM Başkanlığı'nın da uygun görmesiyle bir protokol imzalandı ve GYODER ‘Milletin Meclisini Millet Yapar' konsorsiyumu, Meclis'in hasar gören bölümlerinde 2016'da başlattığı ve büyük bir özenle gerçekleştirdiği onarımı, 2017 yılı sonunda tamamladı. GYODER olarak, 15 Temmuz gecesinde milletin iradesine yapılan saldırıdaki en önemli ve anlamlı cephelerden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının onarımını yapmış olmaktan onur duyuyoruz.”
Feyzullah Yetgin, daha aydınlık bir gelecek için demokrasiye kararlılıkla sahip çıkmanın ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmanın GYODER'in öncelikli görevi olduğunu ifade etti.

Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişimi adına önemli bir misyon üstlenen bir sivil toplum kuruluşu olarak, ülke için değer yaratmaya devam edeceklerini aktaran Yetgin, "Bu birlik ruhuyla, ülkemizi çok daha güçlü bir konuma taşıyacağımıza inancımız tamdır. 2023 hedeflerimiz arasında, gelecek nesiller için daha sağlıklı, daha verimli, çevre dostu projelerin ve akıllı şehirlerin hayata geçirilmesine öncülük etmek yer alıyor. Ortak amacımız, gayrimenkul sektörünün büyümesine, güçlenmesine ve ülkemizin çok daha güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamaktır.” görüşlerini dile getirdi.

"15 Temmuz büyük bir zafer olarak anılacak"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Kudret Önen ise "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, demokrasiye, milletin iradesine ve onun kayıtsız şartsız egemenliğine yapılan hain saldırının ikinci yıl dönümünde darbe girişimini lanetle kınadıklarını belirtti.

Halkın, Cumhuriyetin en önemli kazanımları olan demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak adına bu alçakça saldırıya birlik ve beraberlik içinde göğüs gerdiğini ve başlamadan sona erdirmeyi başardığını anlatan Önen, "15 Temmuz 2016, tarihimizde nesilden nesile bir yandan demokrasi şehitleri için acı bir yas günü, öte yandan demokrasimiz adına elde ettiğimiz büyük bir zafer olarak anılmaya devam edecektir. Bu vesileyle darbe girişimine karşı kahramanca mücadele veren şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyoruz.” yorumunu yaptı.

"Türkiye zorlu bir süreçten güçlenerek çıktı"

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin toplumun her kesimiyle demokrasiyi sahiplendiği zorlu bir süreçten güçlenerek çıktığını belirtti.

Erdoğan, "Toplumun demokrasiye sahip çıkarak önemli bir sınav verdiği 15 Temmuz'un ikinci yıl dönümünde, darbe girişimine karşı mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplum olarak, birlik ve beraberlik içinde, ortak hedeflere ortak bir bilinçle hareket eden Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir zorluk olmadığına yürekten inandıklarını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye inşaat malzemesi sanayicileri olarak, faaliyetlerimizi, sektörün büyümesini ve gelişimini sağlamakla birlikte, güçlü bir ekonomi ve daha güçlü bir Türkiye'ye katkıda bulunmak amacıyla sürdürmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...