maritbet girişmaritbet
Zorlu Center'a büyük şok! Parası 150 yılda çıkacak!

Zorlu Center'a büyük şok! Parası 150 yılda çıkacak!

Zorlu Center'ın Performans Sanatları Merkezi'nin parası, Ömer Yüngül'e göre 150 yılda çıkacak.

Arsası 800 milyon dolara alınan ve yapımı 7 yıl süren Zorlu Center, Zincirlikuyu'da yer alıyor ve yaklaşık bir yıldır açık. İçerisinde barındırdığı dünya markaları ile birlikte Performans Sanatları Merkezi'yle de dikkat çeken projenin son durumunu Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül anlattı. Yüngül, PSM'nin parasının 150 yılda çıkacağını belirtti.

Yaklaşık 2.5 milyar dolarlık yatırım bedeline sahip olan Zorlu Center, 7 yıllık sürecin ardından bir yıldır hizmette. AVM, otel, rezidans, ofis ve gösteri merkezinden oluşan proje, AVM'nin yapım aşamasından itibaren açılan davalar, geciken açılış tarihi, yüksek kira bedelleri ve ziyaretçi sayısının istenilen düzeye ulaşmadığı iddialarıyla anıldı. Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent ile birlikte AVM'nin son durumunu ve Zorlu Holding'in yeni yatırımlarını Holding CEO'su Ömer Yüngül'e sorduk. AVM'nin günlük 35 bin ziyaretçi kapasitesine ulaştığını söyleyen Ömer Yüngül geride bıraktıkları süreçte manevi olarak çok yıprandıklarını, ancak İstanbul'un en güzel yerlerinden birinde çok önemli bir eser ortaya çıkardıklarını belirtti.

DÜNYA İLE YARIŞIYOR

Pahalı bir projeye imza attıklarını ifade eden Yüngül, sadece Zorlu Center'da yer alan Performans Sanatları Merkezi'ne 300 milyon dolar harcama yaptıklarını söyledi. “Akustiği için bile servet harcandı” ifadelerini kullanan Yüngül, “Bizim için çok büyük imaj oldu burası. Ancak bu yatırımın bize geri dönüşü 150 yılı bulacak. Bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz” dedi. Performans Sanatları Merkezi'nin dünyada benzer merkezlerle yarışır hale geldiğini dile getiren Yüngül, “Dünyada sadece Londra'da gösterimine izin verilen bir müzikal artık Performans Sanatları Merkezin'de de düzenlenebilecek. İlk açıldığımızda biz müzikalleri, gösterileri almak için başvurular yaptık. Şimdi ise bize talepler gelmeye başladı. Önceden örneğin 10 liraya aldığımız bir gösteri için şimdi 6 liraya analaşabiliyoruz” diye konuştu. Bu tip projelerde AVM, otel ve rezidansların hep bir arada olduğunu ve birbirlerini benzediğini belirten Yüngül, Performans Sanatları Merkezi yatırımı ile farklılaştıklarını söyledi.

KİRALAR YENİDEN ARTIYOR 

Zorlu Center'da şu anda 3-4'ü dışında tüm mağazaların dolu olduğunun altını çizen Yüngül, ‘yüksek kira bedellerinde indirime gittiler' tartışmaları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Yüzde 50'ye yakın kira indirimleri olduğu söylendi. Önceleri bir kira indirimi yaşandı. Ancak performans yükselmeye başladıkça kira bedelleri tekrar yükselmeye başladı. Günlük ortalama ziyaretçi sayısında 35 bin kişiye ulaşıldı. Ancak hedefimiz 50 bin. Zorlu Center'da yer alan toplam 500 rezidansın yüzde 20'si dışında hepsi satıldı. Şu anda 60 dairemiz dolu. Yaklaşık 300 tanesinde dekorasyon çalışmaları devam ediyor. 2-3 ay içinde onlarda dairelerine geçmeye başlayacak. Önceleri bu alanda bazı şikâyetler geliyordu. Şimdi ise memnuniyet üst seviyelerde” dedi. 

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zorlu Center'a büyük şok! Parası 150 yılda çıkacak!
  • 28.12.2014 10:31

Zorlu Center'a büyük şok! Parası 150 yılda çıkacak!

Zorlu Center'ın Performans Sanatları Merkezi'nin parası, Ömer Yüngül'e göre 150 ...