maritbet girişmaritbet
Zigana Tüneli inşaatı tam gaz ilerliyor!

Zigana Tüneli inşaatı tam gaz ilerliyor!

Yapımı devam eden ve çift tüpte 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor.

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yapımı devam eden ve çift tüpte 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzunu olacak Yeni Zigana Tüneli'nde çalışan işçiler, bu büyük projede görev almanın mutluluğunu yaşıyor.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 17 Mart 2017'de düzenlenen törenle temeli atılan ve 29 Ekim 2019'da hizmete açılması planlanan dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun tünelinde 400'ü aşkın işçi, vardiya sistemiyle gece gündüz çalışıyor.

Projenin planlanan tarihte bitirilmesi için emek sarf eden ve şantiyede yaşamını sürdüren işçiler arasında bir makine ve 2 jeoloji mühendisi, bir iş güvenliği uzmanı, bir idari personel ile bir geri hizmet sağlayıcı olmak üzere 6 kadın personel de bulunuyor.

Bir yılı aşkın süredir aralıksız çalışmaların sürdüğü projede her bir tüpte 6 bin 350 metre olmak üzere toplamda 12 bin 700 metreye ulaşıldı. 

Yeni Zigana Tüneli inşaatında saha formeni olarak görev yapan Kocaelili Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıldır yol ve inşaat projelerinde görev yaptığını söyledi.
Daha önce yapımı tamamlanan Karadeniz Sahil Yolu projesinde de görev aldığını anlatan 44 yaşındaki Yılmaz, meslek hayatı boyunca çalıştığı en büyük projenin Yeni Zigana Tüneli olduğunu ifade etti.

"CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ"

Yılmaz, projenin devlet ve millet açısından çok anlamlı olduğuna işaret ederek, "Avrupa'nın en büyüğü olacak bu projede çalışmaktan gurur duyuyoruz. Devletimiz büyüdükçe biz de bu tür projelere emek sarf etmekten memnun oluyoruz. Projeyi bir an önce sonlandırmak için canla başla çalışıyoruz. Bu zamana kadar çalıştığım projeler içinde en büyük mutluluğu burada yaşıyorum." dedi.

Tünel inşaatında çalışan işçilerin projeyi sadece bir iş ya da kazanç kapısı olarak görmediği ve bunun iş motivasyonuna yansıdığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"İşçiler burayı sadece iş olarak görmüyor. Bu projenin bitmesinin devletimiz ve milletimiz için çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Üçüncü havalimanı yapılıyor, Ovit Tüneli'ni deldik, şimdi de Yeni Zigana Tüneli. Biz bunları yapmaktan gurur duyuyoruz. Sadece ticari olarak değerlendirmiyoruz. Bu projeler milletimiz ve devletimiz için büyük projeler. Emeğimizle yüreğimizle gece gündüz 24 saat kesintisiz çalışıyoruz. Biz bunu başardıktan sonra mutluluk duyacağız.”

Yılmaz, proje nedeniyle eşi ve çocuklarını yanına alarak Kocaeli'den Maçka'ya geldiğini, işleri nedeniyle ailesine vakit ayıramadığını ancak ailesinin de projenin büyüklüğü dolayısıyla bunu anlayışla karşıladığını sözlerine ekledi.

"AVRUPA'NIN EN UZUN TÜNELİ BİZİM EMEKLERİMİZLE YÜKSELİYOR"

Tünel inşaatında yalıtım işiyle uğraşan 24 yaşındaki Gaziantepli Faruk Aksu da 5 aydır bu projede yer aldığını ifade ederek, çalışırken millete hizmet amacı güttüğünü vurguladı.

Evinden uzakta olmasına rağmen Avrupa'nın en uzun tünelinde çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aksu, "Avrupa'nın en uzun tüneli bizim emeklerimizle yükseliyor. Bundan mutluyuz." diye konuştu.

Tünel inşaatında jumbo operatörü olarak görev yapan Trabzonlu Semih Emre Germiç, 7 yıldır çeşitli projelerde operatör olarak görev aldığını belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Zigana Tüneli'nde son adım!
  • 10.08.2021 11:07

Yeni Zigana Tüneli'nde son adım!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatı t ...

DYO Massiveline Serisi ile ahşaplar koruma altında!
  • 02.06.2021 07:45

DYO Massiveline Serisi ile ahşaplar koruma altında!

DYO, Massiveline Su Bazlı Ahşap Verniği ile ahşabın doğal rengini bozmadan korum ...

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 87'si tamamlandı!
  • 22.05.2021 09:33

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 87'si tamamlandı!

Çift tüpte 29 kilometre uzunluğuyla dünyanın 8., Avrupa'nın ise en uzun kara yol ...

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı
  • 05.11.2020 09:09

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı

Tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüne ...