maritbet girişmaritbet
Zeytinburnu'nda çöken bina sonucu 2 kişi öldü

Zeytinburnu'nda çöken bina sonucu 2 kişi öldü

Zeytinburnu’nda belediyenin 2 yıl önce yıkım kararı aldığı, bir yıl önce de zorla boşalttığı 56 dairelik 7 katlı Kuran Sitesi dün öğleden sonra çöktü.

1999 depreminde hasar gördü Rauf Denktaş Caddesi'ndeki Kuran Sitesi 1993'te inşa edildi. Binaya 1997'de iskan izni alındı. Dönemin inşaat tekniğiyle, yapımında deniz kumu ve ince demirler kullanılan bina 1999 depreminde hasar gördü. Binanın bodrum katlarında derin çatlaklar meydana gelince bazı bina sakinleri belediyeye başvurdu. Binaya iki yıl önce yıkım kararı çıktı. Ancak kat malikleri anlaşamadı, bazıları binayı tahliye etmedi. Zeytinburnu Belediyesi, 24 Aralık 2015'te zorla binayı boşalttı ve mühürledi.

İNSANLARIN ÜZERİNE YAĞDI

Yanında bir akaryakıt istasyonu ve ATM'lerin de bulunduğu bina, dün saat 16.30'da büyük bir gürültüyle çöktü. Geniş bir alan toz bulutuyla kaplanırken, binadan kopan irili ufaklı beton, cam ve demir parçaları Rauf Denktaş Caddesi'nden geçenlerin üzerlerine yağdı.

AĞLAYARAK ANLATTI

Zeytinburnu'nda çöken binada eşiyle birlikte yaralanan Yeter Genç, hastaneden taburcu olduktan sonra basın mensuplarına olay anını anlattı.

Çökme anında eşi Ali Genç (65) ile birlikte yaralanan Yeter Genç (58) yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Yeter Genç, "Eşimle kredi kartı borcunu ödemek için bankamatikteydik, o sırada bir gürültü koptu, toz duman içinde kaldık. Baktım eşimi göremedim, korktum. Eşimden ses gelmiyordu, ayağı kırık kan içindeydi. Ondan sonra kendimi kaybettim. Birisi 'kurtarın' diye bağırıyordu. Birisi gelip yüzümü yıkadı. Önce kimse yoktu, sonradan geldiler eşimi kurtardılar. Benim elim yaralandı, belim incindi" dedi.

Oğlu Seçkin Genç ise, "Bana haber vermelerinin ardından hastaneleri gece geze babamı Çapa'da buldum, annemi de Haseki'de buldum. Babam büyük bir gürültü koptuğunu ve ATM cihazının üzerine düştüğünü söylüyor. Dizini kırmış, ameliyata alacaklar" diye konuştu.

Zeytinburnu'nda dün 7 katlı binanın göçmesi sırasında dedeleriyle birlikte orada bulunan Mehmet ve Ahmet Özdener adlı ikizlerden Mehmet Özdener olayda hayatını kaybetmişti. Ahmet Özdener ise yaralı olarak Samatya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ahmet Özdener, ilerleyen saatlerde Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Minik Ahmet, hastanenin cerrahi servisinde gözlem altında tutulurken durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Olayda yaşamını yitiren Mehmet Özdener ise Adli Tıp'ta yapılan incelmenin ardından memleketi Ordu'ya gönderileceği ve orada defnedileceği öğrenildi.

DEVRİLEN ATM'LERDEKİ PARALARI GÖREVLİLER ALDI

Zeytinburnu'nda 2 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı çöken 7 katlı binanın enkazından devrilen ve hasar gören ATM'lerdeki paralar gelen banka görevlileri tarafından çıkarılarak götürüldü. Banka görevlilerinin paraları aldığı sırada polisin banka ATM'leri etrafında nöbet tuttuğu görüldü.

Öte yanda, görevlilerin binanın enkazını kaldırma çalışmaları sürüyor. Benzin istasyonun çatısı üzerine düşen binanın metal yangın merdiveni de bir vinçle kaldırıldı. Çatının üzerinden alınarak yere bırakılan yangın merdiveni görevliler tarafından parçalara ayrılarak olay yerinden kaldırılıyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zeytinburnu'ndaki Kuran Sitesi çöktü!
  • 13.01.2017 16:41

Zeytinburnu'ndaki Kuran Sitesi çöktü!

Zeytinburnu'nda Rauf Denktaş Caddesi üzerinde yer alan Kuran Sitesi'nin çökmesi ...

Bakan Kurum'dan Zeytinburnu'nda yıkılan bina açıklaması!
  • 06.05.2021 16:15

Bakan Kurum'dan Zeytinburnu'nda yıkılan bina açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda yıkılan bina sonrasında ...

Zeytinburnu'nda çöken bina sonucu 2 kişi öldü
  • 14.01.2017 08:06

Zeytinburnu'nda çöken bina sonucu 2 kişi öldü

Zeytinburnu’nda belediyenin 2 yıl önce yıkım kararı aldığı, bir yıl önce de zorl ...

Zeytinburnu Belediyesi'nden yıkılan bina ile ilgili açıklama
  • 13.01.2017 22:45

Zeytinburnu Belediyesi'nden yıkılan bina ile ilgili açıklama

Rauf Denktaş Caddesi'nde yıkılan 7 katlı binayla ilgili Zeytinburnu Belediyesi'n ...

'Çöken binayı boşalttık, ama sahipleri anlaşamadı!'
  • 13.01.2017 16:34

'Çöken binayı boşalttık, ama sahipleri anlaşamadı!'

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, çöken binanın daha önce boşaltıldığını ...