maritbet girişmaritbet
Zeytinburnu’na yakın plan

Zeytinburnu’na yakın plan

Pilot bölge seçilerek örnek projelerin uygulandığı Zeytinburnu, son dönemlerde de markalı konutlara ev sahipliği yapmaya başladı

Bulunduğu lokasyonun sağladığı ulaşım avantajı  ve gördüğü İstanbul manzarası nedeniyle markalı proje yaratıcıları tarafından keşfedilen ilçe, orta ve uzun vadede önemli fırsatlar sunuyor. İşte onlar...
 
8 ADIMDA PİYASANIN NABZI
Zeytinburnu'nda 20 yıldır faaliyet gösteren Bodurlar İnşaat Emlak müdürü Ömer Şenyürek, bölgede en kârlı yatırımları ve fiyatları analiz etti
 
KONJONKTÜR
Zeytinburnu emlak piyasası genelde hareketlidir. Ancak tatil nedeniyle bariz bir durgunluk yaşanıyor. Markalı konutlar nedeniyle bu durgunluk biraz olsun atlatılıyor, ancak yaz durgunluğu bütün bölgelerde olduğu gibi Zeytinburnu'nda da hissediliyor. Markalı konutların olduğu bölgede yapıma başladıkları zamandan itibaren fiyatlar yüzde 15 ile 20 arasında bir artış gösterdi.
 
YENİ YATIRIMLAR
Bölgedeki en yeni yatırımlar markalı konutlar. Markalı konutların yapıldığı bölgelerde bir hareketlenme hakim. Fiyatlar sadece markalı konutlarda değil, onların çevrelerinde de artıyor. Ayrıca tekstilcilerin rağbet gösterdiği sokaklarda fiyatlar oldukça yüksek.
 
KİRALARDA DURUM
Bölgede kiralık evlere oldukça rağbet var. Ama satılık piyasasının yanında kiralık konutlar gölgede kalıyor. Farklı gelir guruplarına göre kiralık konutlar bulunabiliyor. Bölgede kiralar standart eski dairelerde 600 lira ile 800 lira arasında değişiyor. Yeni binalarda ise 2+1'lerde 800 liradan, 3+1'lerde 1.100 liradan başlıyor.
 
SATILIK PİYASASINDA DURUM
Bölgeyi yatırım amaçlı tercih edenler satılık konutlara yoğunlaşıyorlar. Satılık piyasası markalı konutların da emlak piyasasına girmesiyle beraber oldukça artış gösterdi. Yatırımcılar bölgede hem oturma hem de yatırım amaçlı olarak satılık konutları tercih ediyorlar. Konutların yaklaşık 15 yılda  kendini amorti etmesi de alıcıyı satılık konuta yönlendiriyor. Satılık yeni binalarda daireler metrekare bazında satılıyor. Konutlar metrekaresi 2 bin liradan alıcı buluyor.
 
ÖNE ÇIKAN SEMTLER
Bölgede Telsiz ve Beştelsiz mahalleleri öne çıkıyor. Özellikle tekstilcilerin rağbet ettiği yerlerde fiyatlar artıyor. Ayrıca markalı konutların yapıldığı bölgede de fiyatlar şimdiden artmış durumda. Olivium ve çevresinde de fiyatların bölgeye göre yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.
 
ALICI PROFİLİ
Fiyat avantajlarından dolayı şimdilik genellikle orta direk tercih ediyor.
 
TİCARİ GAYRİMENKULDE DURUM
Ticari gayrimenkuller genelde yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Ofis ve dükkânlarda fiyatlar yükseliyor. Yaz durgunluğunun geçmesinin ardından daha fazla yükselmesi bekleniyor.
 
PRİM FIRSATLARI
Bölge İstanbul'un gelişmekte olan ilçeleri arasında yer alıyor. Kısa sürede daha fazla getiri sağlayacak. Ticari garimenkullere ilgi büyük. Bu arada satılık konutlar da kendini 15 yılda amorti ettiği için yatırım amaçlı tercih ediliyorlar.
 
Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konut
 
Zeytinburnu'ndaki üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut almak mı yoksa sıfır bir daireye sahip olmak mı daha mantıklı? Ya da bir markalı konuta yatırım yapmak mı daha avantajlı? Ömer Şenyürek'e Zeytinburnu yatırım alternatiflerini de sorduk… 
 
ESKİ KONUT
-              Konut alımlarında eski bina da daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Eski binalardan daire almak oldukça kârlı. Bu tip yapılar Zeytinburnu'nda oldukça revaçta. Zeytinburnu müteahhitlerin gözde semtlerinden. Eski bina alan yatırımcılar müteahhitlerle anlaşıp kısa sürede gayrimenkullerine değer katabiliyorlar.
-              Alıcı ne kadara alabilir?
Standart bir daire için 100 bin lira ile 200 bin lira arasında bir bütçeyle daire satınalabilir.
-              Kira getirisi ne olur?
Kira getirileri standart 100 metrekarelik bir daire için 10-20 yıllık binalarda 600 liradan başlayıp 800 liraya kadar çıkıyor.
SIFIR KONUT
-              Sıfır ama normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Depreme dayanıklı olarak yapılıyorlar. Yatırımcı bu dairelerden oturum amaçlı alıyorsa tavsiye edilebilir. Zeytinburnu'nda genellikle bu tip daireler yatırım değil oturum amaçlı alınıyor.
-              Alıcı ne kadara alabilir?
Alıcılar sıfır dairelerde ortalama 100 metrekarelik evleri 150 bin lira ile 350 bin lira arasında bir fiyatla satın alabilirler.
-              Kira getirisi ne olur?
Kira getirileri şartlarına ve metrekarelerine paralel olarak 800 lira ile 1.200 lira arasında değişiyor.
 
MARKALI KONUT
-              Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Zeytinburnu, bu açıdan çok revaçta. Markalı konutların birçoğu yapım aşamasında. Markalı konutlarda rezidans tipli yapılar oldukça ilgi görüyor. Bütçesi iyi durumda olanların ilk tercihi markalı konuttan yana olmalı. Yatırım açısından da iyi bir seçenek. Bölgedeki en lüks konutlar bunlar.
-              Alıcı ne kadara alabilir?
Markalı konutlar şirketlerine ve yapıldıkları yerlere göre metrekareleri ortalama 5 bin lira ile 7 bin lira arasında satılıyorlar.
-              Kira getirisi ne olur?
Markalı konutların kira getirisi oldukça yüksek olacaktır. Kısa sürede kendini amorti edebilir.
 
HANGİSİ DAHA KARLI?
-              Bunlardan hangisini almak daha kârlı olur? Neden?
Bunlardan oturum amaçlı olarak en k^rlısı markalı konutlardır. Bütçesi iyi olanlara markalı konutları tavsiye edebiliriz. Yatırım amaçlı ise bölgede arsalar en çok primi yapan taşınmazlardan. Bu arada eski binalar ise,  müteahhitlere verilerek kârlı bir yatırıma dönüştürülebiliyor.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'ndeki 526 yapı için kentsel dönüşüm süreci başladı
  • 21.07.2023 11:38

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'ndeki 526 yapı için kentsel dönüşüm süreci başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Zeytinburnu Belediyesi tara ...

Başkan Arısoy Zeytinburnu Millet Bahçesi'ni anlatıyor
  • 13.10.2022 11:47

Başkan Arısoy Zeytinburnu Millet Bahçesi'ni anlatıyor

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, millet bahçesinin bulunduğu alanın 195 ...

Akzirve Topkapı 29 projesinin maket görüntüleri yayında!
  • 28.01.2022 16:20

Akzirve Topkapı 29 projesinin maket görüntüleri yayında!

Akzirve Gayrimenkul tarafından Topkapı'da gerçekleştirilen Topkapı 29 projesinin ...

Türkan Sönmez Topkapı 29'u anlatıyor
  • 28.01.2022 11:49

Türkan Sönmez Topkapı 29'u anlatıyor

Akzirve Gayrimenkul, Topkapı’da, Topkapı 29 projesine imza atıyor. ...

Irmak Seyitnizam Konakları, İstanbul’un Kalbinde Yükseliyor!
  • 23.12.2021 16:14

Irmak Seyitnizam Konakları, İstanbul’un Kalbinde Yükseliyor!

Tekstil, dericilik ve kuyumculuk sektörlerinin kalbinin attığı Zeytinburnu bölge ...

Irmak Seyitnizam Konakları’yla İstanbul’un Kalbini Yaşayın!
  • 06.12.2021 14:14

Irmak Seyitnizam Konakları’yla İstanbul’un Kalbini Yaşayın!

En küçük dairenin 181 metrekare olarak tasarlandığı Irmak Seyitnizam Konakları p ...