maritbet girişmaritbet
Zafer Çağlayan'ın aile şirketi bölünüyor

Zafer Çağlayan'ın aile şirketi bölünüyor

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın kardeşi Şenol Çağlayan ve oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın yönetiminde olduğu Akel Alüminyum, bölünme için ilan verdi

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın siyasete girene kadar yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü aile şirketi Akel Alüminyum bölünüyor ve yeni bir şirket daha kuruluyor. 

Kararlarında bir değişiklik olmazsa da 3 ay gibi bir sürenin sonunda bölünme işlemi tamamlanacak. Ankara merkezli Akel Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ'nin bölünmesine ilişkin duyuru, 1 Mart'ta Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandı. 16 Şubat tarihinde Yönetim Kurulu'nun bölünmeye karar verdiği belirtilen duyuruda, 19 Şubat'tan itibaren 2 ay süresince yeni sözleşme ve plan, bölünme raporu, son 3 yılın finansal tabloları ile faaliyet raporlarının ortakların incelemesine sunulacağı ifade edildi. 1 Mart'tan itibaren de ilana çıkılmaya başlandı. İlanda bölünme kararına atıfta bulunulurken, alacakların da ellerindeki belgelerle beraber 3 ay içinde şirket merkezine başvurması talep edildi. 8 Mart'ta da ilan tekrarlandı. 

YENİ FİRMANIN ADI MASEM PLASTİK SANAYİ OLACAK 

Akel Alüminyum'un bölünme işlemi tamamlandığında Masem Plastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adıyla yeni bir şirket daha kurulacak. Akel Alüminyum'un aktifleri ve faaliyetlerinin bir bölümü, yeni şirkete aktarılacak. Akel Alüminyum'un ortaklarının yeni şirkette de pay sahibi olması bekleniyor. Bölünmeyle ve yeni kurulacak şirketle ilgili detaylar ise işlemin tamamlanmasından sonra netleşecek.

Bölünme, çok büyüyen ve çekirdek işletme konusunda uzaklaşan şirketlerin kullandığı bir yöntem olarak öne çıkıyor. Örneğin buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi beyaz ev eşyası üreten bir anonim şirket, daha sonra turizm, mobilya işlerine de girerse bu işlerin her biri için bölünme yoluyla ayrı ayrı şirketler kurabiliyor. Ayrıca aile ortaklıklarında, mirasın paylaşılmasında, iki veya üç gruplu ortaklıklarda oluşan sorunları çözmek için de bölünme yöntemine başvurulabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çukurova Havalimanı
  • 01.02.2012 16:39

Çukurova Havalimanı

Çukurova Havalimanını Afyonkarahisar'lı işadamı Şükrü Koçoğlu yapacak ...

Türk müteahhitler Libya'da
  • 05.11.2011 13:36

Türk müteahhitler Libya'da

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte 270 Türk işadamı Libya'ya çıkarma yap ...

Zafer Çağlayan'ın aile şirketi bölünüyor
  • 11.03.2016 17:01

Zafer Çağlayan'ın aile şirketi bölünüyor

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın kardeşi Şenol Çağlayan ve oğlu Salih Kaan ...

Zafer Çağlayan ile Muammer Güler bakanlık görevlerinden istifa etti
  • 25.12.2013 10:03

Zafer Çağlayan ile Muammer Güler bakanlık görevlerinden istifa etti

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık görevi ...

Zafer Çağlayan Ekonomi Bakanlığı'ndan istifa etti
  • 25.12.2013 08:36

Zafer Çağlayan Ekonomi Bakanlığı'ndan istifa etti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan bakanlık görevinden istifa etti ...