maritbet girişmaritbet
Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışmalar ne durumda?

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışmalar ne durumda?

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, yapımı süren Yusufeli Barajı ve HES inşaatındaki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi

Özkaldı, Artvin Valisi Kemal Cirit'i makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Artvin'de yapımı süren Yusufeli Barajı'nın inşaat çalışmalarını yerinde incelemek ve komulaştırma konusundaki koordinasyon sebebiyle kente geldiğini belirtti.

Yusufeli Barajı inşaatının planlandığı şekilde devam ettiğini dile getiren Özkaldı, "Yusufeli Barajı ve HES inşaatındaki çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Barajımız bugün itibariyle gayet planlanan sürede yürüyor. Fakat TOKİ, Karayolları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ilgili birimleriyle olan işlerimizde zaman zaman koordinasyon kurma ihtiyacı var. Onları bugün inşallah Yusufeli ilçesinde sayın Valimiz Cirit başkanlığında gerçekleştireceğiz" dedi.

Özkaldı, Artvin'in dışında da çok sayıda barajlar yaptıkları ancak bunların en büyüğü olan Deriner Barajı'nı Artvin'de yaptıklarını söyleyerek, "Deriner Barajı şu an itibariyle Türkiye'de kendi sınıfında en yüksek, dünyada ise altıncı sırada yer alıyor. Şu anda yürüttüğümüz Yusufeli Barajı da onun daha üstü. Artvin için barajlar şehri diyebiliriz"

Barajların yer aldığı Çoruh Nehri'nin Türkiye'nin enerji potansiyeli ve üretimi açısından çok önemli olduğunu belirten Özkaldı, "İnşallah bu bölgeye ve ülkemizin tamamına bu barajların çok büyük faydası olacak" ifadesini kullandı.
Vali Cirit, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Son 15 yıla bakıldığında Artvin'de çok ciddi kamu yatırımı gerçekleştirildi. Bu yatırımların yüzde 70'i DSİ Genel Müdürlüğü'ne ait" diye konuştu.

Ziyarette, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Alirıza Diniz, Emlak ve Kamulaştırma Daire Başkanı Mustafa Karataş,  Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Daire Başkanı Nurettin Pelen, Barajlar Dairesi Başkanı Ergün Üzücek ile DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan da hazır bulundu.

Vali Cirit, ziyaretin anısına Özkaldı'ya ahşap sandık armağan etti. DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Artvin Valisi Kemal Cirit'i ziyaret etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yusufeli Barajı'nda depolanan su miktarı 905,60 milyon metreküpe ulaştı
  • 06.06.2023 16:44

Yusufeli Barajı'nda depolanan su miktarı 905,60 milyon metreküpe ulaştı

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilerek 22 Kasım 2022'de su tutulmaya başl ...

Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 58,6 metre oldu
  • 04.01.2023 09:44

Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 58,6 metre oldu

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 22 Kasım'da su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve H ...

Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 45 metreye yükseldi!
  • 12.12.2022 09:19

Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 45 metreye yükseldi!

Artvin'de yapımı tamamlanarak 22 Kasım'da su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve ...

Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 41 metre oldu
  • 07.12.2022 12:03

Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 41 metre oldu

Artvin'de Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 41 metreye yükseldi. ...