maritbet girişmaritbet
Yusufeli Barajı ekonomiye 330 milyon TL katkı sağlayacak!

Yusufeli Barajı ekonomiye 330 milyon TL katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 270 metre gövde yüksekliği ile kendi sınıfında dünyanın en yüksek 3'ncü Türkiye'nin ise en yüksek barajı olacak Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı ile yılda 1.827 milyar kilowatt saat elektrik üretimi gerçekleştirileceğini söyledi

 

Milli ekonomiye yılda 330 milyon TL katkı sağlayacağını vurgulayan Eroğlu, barajın temel atma töreninin 26 Şubat'ta Artvin'de gerçekleşeceğini bildirdi. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) geleneksel toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Eroğlu, Türkiye'de suyun çok önemli bir yerinin olduğunu belirterek, Türkiye'nin yan kurak bir ülke olduğunu, suyu çok akıllı bir şekilde tek elden yönetildiğinde sıkıntı olmayacağım söyledi. Türkiye'nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birini bünyesinde barındıran bir Bakanlık olarak, diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de yatırımların hızlandırılması ve istihdamın artırılması için bütün gayretimizi gösterdiklerini Belirten Eroğlu, "Bana göre Türkiye'de 3 grup insan var. Birinci grup sürekli üretiyor ancak ürettiği kadar tüketmiyor. İkinci grup ise ürettiği kadarım tüketiyor. 
Üçüncü grup da üretmeyip tüketiyor. Bizim için eli öpülesi olan birinci gruptur. Hükümet olarak ihracata her türlü desteği vereceğiz" dedi. 
 
‘'Yeni bir rekor daha geliyor" diyen Eroğlu, "Baraj gövdesinde yaklaşık 2,9 milyon m3 beton kullanılacaktır. Barajın inşaatında kullanılacak malzeme ile 150 m2 büyüklüğünde 45 bin konutun inşası mümkün olacaktır. Baraj tamamen kendi öz kaynaklarımızla ve Türk mühendisleri tarafından inşa edilecektir. Bu baraj m resmi temel atma merasimini 26 Şubat'ta Artvin'de gerçekleştireceğiz" dedi. 
 
HES'leri harekete geçirmeliyiz 
İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, ekonomik ve sosyal sorumluluğun birleştiği noktada suya yapılan yatırımların daha da önem kazandığını belirterek, Türkiye'nin su zengini olmadığını, bir ülkenin su zengini sayılabilmesi için kişi başına düşen yıllık su miktarının 8 bin ile 10 bin metreküp olması gerektiğini kaydetti. Koçoğlu, Dünya yenilenebilir eneıji kaynaklarını hızla harekete geçirirken Türkiye'nin de yenilenebilir enerjinin en önemli parçası olan HES'leri harekete geçirmek gerektiğini kaydetti. 
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yusufeli Barajı'nda depolanan su miktarı 905,60 milyon metreküpe ulaştı
  • 06.06.2023 16:44

Yusufeli Barajı'nda depolanan su miktarı 905,60 milyon metreküpe ulaştı

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilerek 22 Kasım 2022'de su tutulmaya başl ...

Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 58,6 metre oldu
  • 04.01.2023 09:44

Yusufeli Barajı'nda su seviyesi 58,6 metre oldu

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 22 Kasım'da su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve H ...

Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 45 metreye yükseldi!
  • 12.12.2022 09:19

Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 45 metreye yükseldi!

Artvin'de yapımı tamamlanarak 22 Kasım'da su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve ...

Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 41 metre oldu
  • 07.12.2022 12:03

Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 41 metre oldu

Artvin'de Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 41 metreye yükseldi. ...