maritbet girişmaritbet
Yüksekova'da TOKİ konutları için ilk kazma vuruldu

Yüksekova'da TOKİ konutları için ilk kazma vuruldu

Yüsekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde başlatılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi yol, kanalizasyon, konut, elektrik hattı ve dere ıslahı projeleriyle 2017'de modern görünüme kavuşmayı hedefliyor. 

Bir kafede muhtarlarla bir araya geldi. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, burada yaptığı açıklamada, Yüksekova'da birçok projenin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi. 

Belediye sınırlarındaki kanalizasyon sisteminin ihale sürecinin bittiğini anlatan Kaşıkçı, en geç 1 Nisan'a kadar kanalizasyon ve yağmur suyu hattı için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Kaşıkçı, 15 kuyudan arıtma yapılmadan ilçeye su verildiğini ancak bu duruma "dur" denilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Gerçekleştirecekleri projeyle tüm ilçeye arıtılmış su vereceklerini belirten Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Su, kanalizasyon ve diğer altyapılar bittikten sonra vatandaşımızı çamurda yürütmeyeceğiz. Yapılacak TOKİ konutları için üç ayrı firma çalışacak. Bin 830 konutun ihale süreci bitti. İlk firmamız dün itibarıyla çalışmalara başladı. İlk kazma vuruldu diyebiliriz. Önümüzdeki haftalarda da diğer firmalarımız gelip startını verecek. Konutlar TOKİ, kanalizasyon ve su İller Bankası, yollarımız karayolları tarafından ihale edildi. Arıtma çalışmaları ise DSİ tarafından yürütülecek."

Kaşıkçı, ilçe merkezinin ana caddeleri ve büyük sokaklarının sıcak asfaltla kaplanacağını, bu çalışmanın ihale sürecinin tamamlandığını ifade etti.

"2017 çalışma yılımız olacak"

Derelerde de gerekli incelemelerin yapıldığını, artık çevreye kötü kokular yayılmayacağını belirten Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"İlçeye fen lisesi yapılması lazım. Girişimlerimiz sürüyor. Üniversitenin yeriyle ilgili sorunumuz yok. İmarıyla ilgili çalışmamız var. Üniversite de ilk etapta yüksekokul binasının projesini hazırlamış. İlçenin ticaret potansiyeli yüksek. Önümüzdeki süreçte buna yoğunlaşacağız. Ticaret ve istihdamın gelişmesi için burayı mutlaka bir organize sanayi bölgesine kavuşturmamız lazım. Baharla birlikte çalışmasına başlayacağız. Elektrik direklerinin yer altına alınmasıyla ilgili tekliflerimizi yaptık. TEDAŞ, VEDAŞ çalışmalarını yapıyor. Artık yolları ortadan aydınlatmalı değil de yan taraftan aydınlatıcı şekilde yapacağız. 2017 tamamen çalışma yılımız, 2018 ise bu çalışmaların meyvesinin görüldüğü farklı bir yıl olacak." 

Kaşıkçı, evi yıkılan vatandaşlara TOKİ konutlarından verileceğini anımsatarak, "Vatandaşlar kaç metrekare evde oturuyorsa o metrekarede eve sahip olacak. Bundan kimsenin tereddütü olmasın." dedi.

Çevre yolunda kamulaştırmadan kaynaklanan sorunların yüzde 90'ının çözüldüğünü anlatan Kaşıkçı, vatandaşlarla anlaşma sağlandığını ifade etti. Kaşıkçı, Yüksekova-Yeniköprü arasındaki güzergahın tünel ve viyadüklerle değişeceğini bildirdi.

Yorum Yaz