maritbet girişmaritbet
Yoldaki uçak İstanbulluları şaşırttı!

Yoldaki uçak İstanbulluları şaşırttı!

Atatürk Havalimanı'ndan kafe restoran yapılmak üzere kara yolundan İstanbul Ticaret Merkezi'ne taşınan hurda uçak, paniğe ve şaşkınlığa yol açtı.

İsviçre'de yaşayan Çorumlu Cemil ve Cesur Çıtak kardeşler, üç yıl önce aldıkları hurdaya çıkarılan Airbus A300 tipi yolcu uçağını, kafe restoran yapmak istedi. Bu nedenle havalimanında bulunan uçak, kafenin kurulacağı İstanbul Ticaret Merkezi Otoparkı'na kara yolundan taşınmak istendi. Kanatları sökülen uçak yolda çekici yardımıyla çekilirken, vatandaşlar arasında hareketlilik yaşandı.

Uçağın kara yolunda olmasına anlam veremeyen vatandaşlar, taşınmanın gerçekleştiği alana akın etti. Tehlikeli bir durumun olmadığını anlayan vatandaşlar, daha sonra uçağın önünde fotoğraf çektirdi.

Uçağın taşınırken yol kenarındaki aydınlatma direkleri sökülürken, yolda da maddi hasar oluştuğu görüldü. Uçağın taşındığı Atatürk Havalimanı Caddesi'nin çift yönlü trafiğe kapatılması üzerine, havalimanına gitmeye çalışan bazı yolcular, araçlardan inerek, yaya olarak yola devam etti.

Yaşanan sıkıntılardan dolayı özür dileriz

İş adamı Cesur Çıtak, daha önce aldıkları uçağı bir kafe restoran yapmak üzere taşıdıklarını belirterek, bu operasyonda İstanbullulara yaşattıkları sıkıntılardan dolayı özür diledi. Fly Air'den uçağı aldıklarını ifade eden Çıtak, uçağın ne kadara alındığını söylemek istemedi.

Çıtak kardeşlerin Türkiye'deki ortakları Şeref Aygün de taşıma işleminin taşeron firma tarafından yapıldığını dile getirerek, yaşanan tüm aksiliklerin sorumluluğunun onlara ait olduğunu söyledi.

Aygün, buna rağmen yaşanan sıkıntılardan dolayı üzüntü duyduklarını anlatarak, "Biz de görüyoruz, insanlar uçaklara yetişmek için bavullarıyla yürümek zorunda kalıyor. Hiç beklenmeyen bir gecikme yaşandı taşıma işleminde. Takdir edilirse her zaman kara yolundan bir uçak taşınmıyor. Bu nedenle taşıma işini yapan firma da anlayışla karşılanmalıdır. A Kapısı'yla taşınacağı yer arasında yaklaşık 250 metre var. Evdeki hesabın çarşıya uymadığını gördük. Yaşananlardan dolayı özür dileriz." diye konuştu.

İşletmenin 5 ayda faaliyete başlayacağını ifade eden Aygün, yeni bir konseptle güzel bir işletme kurmak istediklerini kaydetti. Uçağın yola çıkarılmasıyla birlikte kapatılan yol taşınma işleminin tamamlanmasıyla trafiğe yeniden açıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yoldaki uçak İstanbulluları şaşırttı!
  • 31.07.2016 15:08

Yoldaki uçak İstanbulluları şaşırttı!

Atatürk Havalimanı'ndan kafe restoran yapılmak üzere kara yolundan İstanbul Tica ...