maritbet girişmaritbet
Yıldız Holding, Fatih’te öğrenci yurdu yapacak!

Yıldız Holding, Fatih’te öğrenci yurdu yapacak!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yıldız Holding arasında imzalanan protokolle, Fatih'te 232 yatak kapasiteli öğrenci yurdu inşa edilecek

Adile Sultan Sarayı'nda İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin Turan ve Yıldız Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker tarafından imzalanan protokol, İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından onaylandı. 

Protokolün imza töreninde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Uluslararası İmam Hatip Lisesi Projesi" içinde yer alan yurdun önemine değinerek, "Bu okulda okuyacak öğrencilerimiz sadece Türkiye'den değil, dünyanın birçok ülkesinden olacak. Böylece öğrencilerimiz ülkelerine döndüklerinde hem ülkemizde eğitim almış olmanın hem de iyi misafir edilmiş olmanın mutluluğu içerisinde olacak ve biz bunun avantajlarını gelecekte göreceğiz. Hiçbir şey olmasa bile insanlık adına güzel bir şey yapmanın mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu. 

Hayırseverlerin İstanbul'da eğitime verdiği destekle ilgili bilgi veren Vali Şahin, şöyle devam etti: 

"2003-2013 yılları arasında bağışçılarımızın yaptığı okul sayısı 454'e, derslik sayısı 9 bin 367'ye ulaştı. İnşaatı devam eden 38 okulda da bin 78 dersliğimiz var. Ayrıca, protokolü imzalanıp, inşaatına henüz başlamadığımız 43 okulda da bin 297 adet dersliğimiz var. Ben bu vesileyle eğitime destek veren bütün bağışçılarımıza teşekkür etmek istiyorum."

Şahin, İstanbul'un nüfusunun her yıl 300 bin kişi arttığına dikkati çekerek, "Eğitim standartlarını yükseltebilmek için her yıl bin ila bin 300 arasında derslik yapmamız gerekiyor. Bir de mevcudu ortalama 44 kişi olan sınıfları otuzar kişiye indirme gibi bir hedefimiz var. Bu yüzden her yıl milli eğitime ayırdığımız bütçeyi arttırarak, hayırseverlerimizle hem artan nüfus oranına paralel dersliklerimizi çoğaltıyor, hem de derslik başına düşen öğrenci sayısını iyileştirmek için gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Vali Şahin, destekleri için Murat Ülker ve Ülker ailesine de teşekkür etti. 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ise ülkeye hizmet noktasında eğitime öncelik vermenin önemine işaret ederek, yapılacak yurdun hayırlara vesile olmasını diledi. 

Konuşmaların ardından, Yıldız Holding tarafından Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi arsasına yapılacak ve "Sabri Ülker Erkek Öğrenci Yurdu" adıyla hizmet verecek yurdun protokolü imzalandı. 

Yıldız Holding'in eğitime desteği 

Bugüne kadar okul ve öğrenci yurdunun yanı sıra, okulların eğitim kalitesini yükseltecek kütüphane ve bilgisayar laboratuvarları gibi ek hizmet projeleri de gerçekleştiren Yıldız Holding, 1970'de İstanbul'da Ali Ülker İlköğretim Okulu, 1982'de Ankara'da Ülker İlköğretim Okulu, 1985'de Erzurum'da Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, 1996'da İstanbul'da H. İslam Ülker-H. Şakire Ülker İlköğretim Okulu, 1999'da Batman'da Sabri Ülker İlköğretim Okulu'nu yaptırdı. 

Ayrıca, 1999'da Zeytinburnu Anadolu Teknik Lisesi'ne Pnömatik-Hidrolik ve PLC Laboratuvarı, 2003'te Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Binası Restorasyonu, 2006'da İSOV Meslek Lisesi ve Eğitim Merkezi Sabri Ülker Spor Salonu ve 2012'de Sabri Ülker Hendek Meslek Yüksek Okulu, Yıldız Holding tarafından yaptırıldı. 

AA

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ülker satmaktan vazgeçti, Getir ''Şok''a girdi!
  • 15.03.2022 17:18

Ülker satmaktan vazgeçti, Getir ''Şok''a girdi!

Yıldız Holding'in Şok Marketler'deki azınlık payları Getir'e geçmeyecek. Şok'un ...

Rekabet Kurulu’ndan Erdemir’e beklenen onay geldi
  • 16.01.2021 09:33

Rekabet Kurulu’ndan Erdemir’e beklenen onay geldi

Erdemir’in Kümaş Manyezit’in tamamının satın alınması için Yıldız Holding ve Göz ...

Yıldız Holding'e '‘Sıfır İş Kazası’ ödülü!
  • 27.02.2018 10:35

Yıldız Holding'e '‘Sıfır İş Kazası’ ödülü!

Yıldız Holding grup şirketlerindeki en iyi iş uygulamalarının ödüllendirildiği “ ...

Modelpan, New York Build’de görücüye çıktı
  • 20.03.2017 12:25

Modelpan, New York Build’de görücüye çıktı

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Ak Alev, 15-16 Mart 2017 tarihle ...

Murat Ülker, 100 bin Ülker hissesi için şahsen alım kararı verdi
  • 15.11.2016 15:35

Murat Ülker, 100 bin Ülker hissesi için şahsen alım kararı verdi

Ülker'in satışa çıkardığı hisseleri Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat ...

Ülker Grubu’ndan yüzde 26’lık satış!
  • 23.06.2015 15:25

Ülker Grubu’ndan yüzde 26’lık satış!

Yıldız Holding’e ait Ülker Grubu, Saf GYO’nun yüzde 26’sını Akkök Grup'a satıyor ...