maritbet girişmaritbet
Yılbaşında gidilecek en iyi yerler!

Yılbaşında gidilecek en iyi yerler!

Yılbaşına sadece 23 gün kaldı! Yeni yıla yurtdışında girmek istiyorsanız yılbaşında gidilecek en iyi yerleri sizin için araştırdık.

Eğlenceli ya da romantik siz tatilinizi nasıl alırdınız? Dünyanın dört bir yanında yeni yıl için hazırlıkları başladı. 2015'e sizde yurt dışında girmek istiyorsanız yılbaşında gidilecek en güzel ülkeleri sizin için araştırdık.

Gösterişli New York

times meydanı

Dünyanın en kalabalık metropolitanlarından New York, pahalı partilerin yanı sıra bedava sokak eğlenceleri ile dikkat çekiyor. Rockefeller Meydanı'na 80 yıldır dünyanın en görkemli Noel ağaçlarından biri dikiliyor ve eğlence Noel'den itibaren başlıyor. 

New York'un yılbaşında da en kalabalık yeri şüphesiz Times Meydanı! Yılbaşı gecesi meydanda geri sayımında başlaması ile birlikte New Yorkluların "Ball Drop" dedikleri bir top indirilmeye başlar. 

İndirilirken arkada bırakılan senenin neonları sönerken yeni senenin ışığı yanıyor ve herkes bu kristale odaklanıyor. Elbette bununla birlikte pek çok konser, eğlence ve gösteriler de Times Meydanı'nda gerçekleştiriliyor.

Romantik Paris

paris

Yurtdışında romantik bir yılbaşı geçirmek istiyorsanız ilk seçenek Paris! Işıl ışıl süslenmiş sokakları ve Eyfel Kulesi etrafında gerçekleşen klasikleşmiş havai fişek gösterileri size görsel bir şölen sunacaktır.

Sambalı Rio

rio

Rio'da karnavalı aratmayacak bir başka kutlama da yılbaşında yaşanıyor. Copacabana sahillerinde yeni yılı karşılamak demek, enfes Brezilya yemekleri yiyerek, kendinizi Samba'nın sıcak ritmine kaptırmanız demek. 

Ailece yılbaşı için Orlando

orlando

Pek çok çocuklu ailenin tercihi Disney World oluyor. Ortalama 25 derece hava sıcaklığı ile büyülü şatolar, teknoloji harikası oyuncaklar Orlando'da sizi bekliyor. 

İspanya

larambla

İspanya'da noel tatili 24 Aralık'ta başlayıp 6 Ocak'a kadar sürüyor. İspanya'nın 17 özerk bölgesinden biri olan Katalonya'nın başkenti La Rambla, yılbaşının en coşkulu kutlandığı yer. La Rambla Caddesi, rengarenk süsleniyor. 

Siz yolun sonundaki Kolomb heykeline doğru yürürken elbette yolda çiçek satan dükkanlar, canlı heykeller,  Plaça Reial'da keyif çatanlar, yoldan geçenleri seyretmek için kafelere konuşlananlar, ilginç Boqueria pazarında alışverişe çıkanlara rastlayacaksınız. 

Berlin'e her gün yılbaşı

berlin

Konu eğlence olunca Berlin'de zaten her gün yılbaşı. Yılbaşına özel fazladan da bir sürü organizasyonlar, konserler, çılgın kulüp partileri oluyor.

Moskova'da eğlence 20 gün önceden başlıyor!

moskova

Yeni yıl hazırlıklarının 20 gün önceden başladığı Rusya'da en görkemli kutlama elbette Kızıl Meydan'da! Birbiri ile yarışan havai fişek gösterileri aynı sıra pek çok eğlenceyi burada bulacaksınız.

Küçük bir dünya turu Las Vegas

las vegs

Her daim gösterişli, sürekli dinamik ve canlı olan Las Vegas'ın yılbaşında ne kadar farklı olabileceğini söylememize lüzum var mı bilemiyoruz tabii. Yetişkin Dineyland'ı şeklinde tanımlanabilecek Las Vegas'ta nereye başınızı çevirirseniz çevirin, dünyadaki farklı ülkelerin ünlü yapılarını görmek mümkün. Las Vegas'ı gezerken ufak bir dünya turu yapmak da mümkün. Çünkü herşey tematik tasarlanmış durumda.

Trafalgar'da yılbaşı Londra

londra

Londra'nın Trafalgar Meydanı'nda saat tam 24.00'ü gösterdiğinde Big Ben'in çanları ile yeni yıla girebilirsiniz. Bu şehirde yılbaşını geçirirken sokak partilerine katılın ya da London Eye üzerinde gerçekleştirilen havai fişek gösterileri için Thames nehri kenarındaki yerinizi alın. 

Yılbaşında yaz mevsimi Sydney

sidney

Yeni yıla giren ilk şehirlerden biri Avusturalya. Tabi Sydney bu ülkenin en bilinen ve yılbaşında kutlamaların odak merkezi olmasıyla sizi diğer Avrupa ülkelerinden çok daha önce yeni yıl heyecanını yaşatacak. Ayrıca yeni yıla kar yerine güneşle giren bu ülkede mevsimin yaz olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Ortadoğunun eğlence merkezi Beyrut

beyrut

Ortadoğu'nun en önemli eğlence merkezlerinden birisi de Beyrut! Gemmayzeh Caddesi'nde gezinmek bile başlı başına eğlenceli. Bütçenizi sarsmayacak bir eğlence ve damak tadınızı şenlendirmek istiyorsanız yeni yıla neden burada girmeyesiniz?

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yılbaşında gidilecek en iyi yerler!
  • 08.12.2014 12:31

Yılbaşında gidilecek en iyi yerler!

Yılbaşına sadece 23 gün kaldı! Yeni yıla yurtdışında girmek istiyorsanız yılbaşı ...