maritbet girişmaritbet
Yeşil İş 2012’de sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş konuşulacak!

Yeşil İş 2012’de sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş konuşulacak!

18-19 Ekim tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımıyla İstanbul Swissotel’de gerçekleşecek Yeşil İş 2012’de “Sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş” konusu ele alınacak

18-19 Ekim tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla İstanbul Swissotel'de gerçekleşecek Yeşil İş 2012'de “Sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş” konusu ele alınacak. Konferansın birçok farklı sektörü ilgilendiren ve disiplinlerarası bir yaklaşımla hazırlanan programı kapsamında, alanında yetkin 100'e ulaşan konuşmacı katılımcılara seslenecek. Türkiye'nin en güçlü sürdürülebilir iş  platformu olarak kabul edilen Yeşil İş  2012'de sürdürülebilir iş dünyası inşası  için sonuç odaklı yaklaşımlar ile yeni iş fırsatlarının paylaşılması amaçlanıyor.

İstanbul 09 Ekim 2012- İş dünyasında sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak ve sektörel çözümler ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Yeşil İş-Green Business 2012,  sürdürülebilir geleceği hedefleyen bir iş dünyası modeli yaratma sorumluluğuyla hareket eden tüm paydaşları bir araya getiriyor. 18 - 19 Ekim tarihlerinde Swissotel'de düzenlenecek olan sürdürülebilir iş buluşması Yeşil İş-Green Business'de bu yıl dünyadan ve ülkemizden çok önemli konuklar yer alıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açılışı yapılacak olan ve Türkiye'nin en güçlü sürdürülebilirlik platformu olarak kabul edilen konferansın konukları arasında bu sene, sürdürülebilir büyüme için  sürdürülebilir iş modelleri yaratmak adına yaptıkları çalışmalarla isimlerinden söz ettirmiş dünyaca ünlü yönetici ve fikir önderleri  yer alacak. Schneider Electric'in stratejik çözüm ortaklığında düzenlenen konferansın diğer önde gelen çözüm ortakları ise BASF, TSKB ve Unilever Türkiye olarak sıralanıyor.
 
Sürdürülebilirlik anlayışının iş dünyasının vazgeçilmez bir prensibi haline geldiği günümüzde, kamu-özel sektör paydaşlığının önemine vurgu yapacak olan Yeşil İş - Green Business, birçok farklı sektörü ilgilendiren ve disiplinlerarası bir yaklaşımla hazırlanan programıyla her yıl yeni fırsatları ve iş modellerini paylaşıyor. Sürdürülebilir iş modelleri, sürdürebilir iş finansman modelleri, kurumlarda karbon yönetimi, yenilenebilir enerji, yeşil istihdam, sürdürülebilir şehirler, sürdürülebilir tüketim, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir turizm, enerji verimliliği yönetimi, yeşil tesisler ve sürdürülebilir belediyeler gibi birçok konu başlığını kapsayan konferans programı, yoğun ve bütünleşik içeriğiyle günümüzde iş dünyasının en önemli gündem maddelerinden biri olan sürdürülebilirlik konusundaki tüm sorulara cevap vermeye hazırlanıyor.   
 
Sürdürülebilirlik önderleri ve sürpriz konuklar Yeşil İş'te
 
Sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalarıyla dünya çapında tanınan konuşmacıları ağırlamaya hazırlanan konferansta; “insanların çöpe bakış açısını ve sürdürülebilirliğin tarihini değiştiren isim” olarak ünlenen, Terracycle şirketinin kurucusu genç dahi girişimci Tom Szaky, dünya çapında bir sürdürülebilirlik lideri olarak tanınan The Guardian Sustainable Business Genel Yayın Yönetmeni Jo Confino ve CNN'de yaptığı programlarla tanınan ve güneş enerji çalışmalarına katkısı nedeniyle ABD İklim Enstitüsü Ödülü sahibi olan Jeremy Leggett, sürdürülebilirlik raporlamasına standart oluşturan ve küresel sürdürülebilir ekonomiye yönelik vizyonuyla en etkili uluslararası organizasyon olan Global Reporting Initiative-GRI'ın Ceo'su Ernst Ligteringen  gibi isimler dikkat çekiyor. Sürdürülebilir yaşam ve tüketim konusunda sıra dışı fikirleriyle tanınan sürdürülebilirlik danışmanı Julia Hailes ile kamu ve iş dünyası için geliştirdiği reformlarla adından söz ettiren sürdürülebilirlik lideri Terry A'Hearn da konferansta katılımcılara seslenecek önemli konuşmacılar arasında yer alıyor. 
 
Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu'nun da yer aldığı konferansta söz alacak isimler arasında Türkiye'den de birçok önemli isim bulunuyor; Schneider Electric Balkanlar ve Orta Doğu Bölgesi Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil; Unilever Türkiye Gıdadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin; BASF Business Center Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Başkanı ve BASF Türk CEO'su Volker Hammes; SKD Başkanı ve Coca Cola Türkiye – Kafkasya Bölüm Başkanı Galya Molinas, TSKB Kurumsal Pazarlama ve Kurumsal Finansmandan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Akgüç; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Prof.Dr.Melsa Ararat, Murat Sungur Bursa yer alıyor. Yeşil İş  - Green Business 2012, bu sene sürpriz konukların da katılımıyla renklenecek. Katılımcılar tarafından merakla beklenen bu isimlerin şimdilik sadece sürdürülebilirlik konusunda farklı yaklaşımlar ortaya koyacağı belirtiliyor.
 
Konferansın karbon ayak izi silinecek!
 
Sürdürülebilir geleceği hedefleyen bir iş dünyası modeli yaratma amacıyla düzenlenen Yeşil İş-Green Business Konferansı 2012, “Karbon Nötr Konferans'' olarak organize edilecek. Konferans süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları hesaplanarak konferansın karbon ayak izi silinecek. 
 
Sürdürülebilirlik Akademisi Hakkında
 
Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak misyonu ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir. Türkiye'de, iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerininin yerleşimi, gelişimi ve toplumda sürdürülebilir yaşam şeklinin gelişimi için global yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmaları yapan Sürdürülebilirlik Akademisi; güçlü sürdürülebilirlik platformları yaratarak bu alanda önderlik yapmaktadır. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet işbirliği ile; araştırmalar, konferanslar, seminerler, work-shoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir. Sürdürülebilirlik Akademisi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini silmektedir.
 
Konferans programı ve detaylı bilgiye
http://www.yesilis2012.com/
adresinden ulaşılabiliyor.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...