maritbet girişmaritbet
Yerli "Volkicar" İtalya pistlerinde boy gösterecek

Yerli "Volkicar" İtalya pistlerinde boy gösterecek

Ralli pilotu Volkan Işık tarafından tasarlanan yerli "Volkicar" otomobiller, İtalya pistlerinde de boy gösterecek.

Türkiye halen "yerli otomobili hangi babayiğit yapacak" sorusunun cevabını ararken, ralli pilotu Volkan Işık, kendi tasarımı olan ve üretimine 2008 yılında başladığı Volkicar otomobillerden son olarak İtalya'ya sattı.

Halihazırda Türkmenistan, Moldova, Bulgaristan, Lübnan ve Azerbaycan pistlerinde boy gösteren Türk malı otomobillerin ürün çeşidini arttırmak için çalışma yapan Işık, yerli yarış organizasyonu V1 Challange Şampiyonası'nı da uluslararası boyuta taşımayı planlıyor.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır otomobil sporlarının içerisinde olduğunu belirterek, bu sürede çok şey öğrendiğini ve öğrendiklerini de motor sporuna meraklı olanlarla paylaşmak istediğini söyledi.

Bu anlamda otomobil sporlarını sevdirmek ve uluslararası alanda prestijli bir Türk markası oluşturmak için 6 yıl önce otomobil yapmaya karar verdiğini dile getiren Işık, 2011'de ürettiği Volkicar ile ilk yerli motor sporları şampiyonası olan V1 Challenge'ı düzenlemeye başladığını kaydetti.

"Aranılan babayiğit olduğumuzu düşünüyoruz"

Işık, otomobilleri 200 metrekarelik bir garajda el yapımı olarak ürettiklerini anlatarak, "3 kişi üç günde bir araç üretebiliyoruz. Hedefimiz yıllık 50-60 civarında olduğu için üretim bu şekilde devam ediyor. Fiyatlar motoruna göre 14 bin 500 avro ile 16 bin 500 avro olarak değişiyor" diye konuştu.

Birkaç yıla kadar 10 ülkeye ulaşarak V1 Challange Şampiyonası'nı uluslararası hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Işık, motor sporlarında Türk malı bir otomobille Türk malı bir yarış kazandırmak istediklerini vurguladı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yerli "Volkicar" İtalya pistlerinde boy gösterecek
  • 14.03.2015 14:37

Yerli "Volkicar" İtalya pistlerinde boy gösterecek

Ralli pilotu Volkan Işık tarafından tasarlanan yerli "Volkicar" otomobiller, İta ...