maritbet girişmaritbet
Yerli elektrikli otomobil yakında piyasada!

Yerli elektrikli otomobil yakında piyasada!

Hacettepe Üniversitesi tarafından üretilip geliştirilen yerli elektrikli arabanın 1-2 aya kadar piyasaya çıkması planlanıyor.

Tamamına yakınını Türk mühendislerin yaptığı yerli elektrikli otomobil hemen her tarzda üretilecek. Ayrıca yerli otomobil mevcut otomobillere göre daha ucuz olacak. 

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitenin geliştirdiği ve 1-2 aya kadar piyasaya çıkacak elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modellerinin bulunacağını söyledi. Tuncer, otomobilin ilk 500 adet üretimi ve satışı için çalışmaların olumlu sonuç verdiğini ifade etti. İlk elektrikli otomobili kendisinin kullanacağını belirten Tuncer, “Bugün satılan elektrikli arabalardan çok daha ucuz olacak. Arabanın tamamına yakını Türk ürünüdür. Her bir parçasını teknokentimizde geliştirdiler. Son derece dengeli bir araba. Ben de kullandım. ‘Bir yarış arabası dengesinde' diyebiliriz. Ciddi sürat yapıyor” dedi.

‘HACETTEPE'YE DÜŞMEZ'

Üniversitenin ürettiği yerli elektrikli otomobilin motor parçalarının Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde geliştirildiği öğrenildi. İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, şunları söyledi:
“Yerli araba üretmek o kadar kolay değil. Yerli bir arabayı yapmak Hacettepe Üniversitesi'ne düşen bir şey de değil. Açıklamalardan sonra motor parçası üreten firmaların hepsini aramadım ama Hacettepe Üniversitesi'ne motor parçası üreten bir firma yok. Yerli araba büyük firmaların yapabileceği bir şey. Devlet bize ‘Yerli motor parçası üretin' derse o zaman kümelenme modeli ile üretmeye çalışırız.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yerli elektrikli otomobil yakında piyasada!
  • 30.04.2015 10:37

Yerli elektrikli otomobil yakında piyasada!

Hacettepe Üniversitesi tarafından üretilip geliştirilen yerli elektrikli arabanı ...