maritbet girişmaritbet
Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı hizmete başlıyor!

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı hizmete başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının açılışı gerçekleştirildi.

Ankara'da şehir içi ulaşımını rahatlatmak amacıyla yapılan 3 bin 250 metre uzunluğundaki Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla açıldı.

'Toplu taşımada bir ilk, Ankara'da teleferik' sloganı ile dikkat çeken ve Ankara'nın güzelliğini görebilme fırsatı sunan teleferik hattı, Ankaralılar'ı Şentepe'den 13,5 dakikada Yenimahalle metrosuna ulaştıracak.  

Ücretsiz olacak!

Açılış konuşmasında yeni teleferikle ilgili vatandaşlara müjde de veren Davutoğlu, teleferiğin ücretsiz olacağını bildirdi.  

Davutoğlu teleferikle Şentepe'den Kızılay'a ulaşımın 24,5 dakikada ulaşılacağını, şu anda aynı yolun 55 dakika sürdüğünü belirterek, "Artık Ankara'nın çevresi, merkezi kalmadı. Ankara Türkiye'nin merkezidir, Ankara'nın tüm sempatileri de bizim gönlümüzün merkezidir" diye konuştu.

Teleferiğin ömrü en az 50 yıl olacak!

Teleferiğin 50 yıl Ankaralılara hizmet vereceğini aktaran Davutoğlu, hükümetin 2023 ve 2071 vizyonu çerçevesinde attıkları hizmet tohumlarının  2071'e kadar ulaştığını belitti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının açılış törenindeki konuşmasında, başkentin en şen yeri olan Şentepe'nin AK Parti'nin kalesi olduğunu belirtti.

Yıllarca gecekonduların bulunduğu bu bölgede artık evlerin yükseldiğini dile getiren Gökçek, açılışını yaptıkları hattın günlük ortalama 20 bin kişiyi taşıyacağını kaydetti.

Gökçek, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının toplam uzunluğunun 3 bin 250 metre, yeni açılacak bölümün ise bin 800 metre olduğunu ifade ederek, Ankaralıların teleferikle dakikalar içerisinde Yenimahalle metro durağına ulaşacağını söyledi.

Ulaşımda en ucuz maliyetin teleferik olduğunu kaydeden Gökçek, ömrü en az 50 yıl olacak teleferiğin tüm Ankaralılara hizmet vereceğini söyledi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı hizmete başlıyor!
  • 21.05.2015 09:40

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı hizmete başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yenimahalle-Şentepe tel ...