maritbet girişmaritbet
Yeni internet yasası ne zaman başlıyor

Yeni internet yasası ne zaman başlıyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, internet düzenlemesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği karara uygun olduğunu söyledi

İnternet Yasası hakkında son gelişmeler.İnternet düzenlemesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği karara uygun olduğunu söylendi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, internet düzenlemesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği karara uygun olduğunu söyledi. Partisinin ilçe belediye başkan adayları tanıtım törenine katılmak üzere uçakla Tokat'a gelen Bakan Çavuşoğlu, Tokat Havalimanı'nda karşılandı. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya ile birlikte uçaktan inen AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Dilek Yüksel ile partililerle tokalaştı. Karşılama programını ardından Tokat Valiliği'ne geçen Bakan Çavuşoğlu, şeref defteriniimzaladı. Basın mensuplarına valilik makamında açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Tokat'a ilk defa geldiğini söyledi. Tokat'ın AB sürecine katkısı ve projelere verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, 670 projeye 64 milyon avro kaynak aktarılan Tokat'ın AB projesi anlamında 81 ilde 10 sırada olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin internet düzenlemeleri ile ilgili AB'den tepki geldiği yönündeki sorusuna Bakan Çavuşoğlu, “Bizim yaptığımız düzenleme aslında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği karara uygun. Aynı şekilde en temel insan hakkı olan özel hayatın gizliliği konusunda düzenlemeler yapan bir yasadır. Türkiye daha önceden olumsuz bir şey olduğu zaman herhangi bir servis sağlayıcı. Youtube başta olmak üzere tamamen mahkeme kararı ile kapatıyordu. Şimdi ise herhangi bir olumsuz durum olduğu zaman servis sağlayıcı değil sadece o içerik kapatılıyor. Ama bu içeriğin kapatılmasının yetkisi de sadece bu kuruluşun başkanına bağlı değil. Burada çok yanlış yorumlar var. Özel hayatın gizliliği dediğimiz, özellikle çocukların cinsel istismarı ile ilgili ya da herhangi, bir pornografik içerik olduğu zaman kişi bu kuruluşa başvurduğu zaman kuruluş yada başkanı bunu engelliyor. Ne zamana kadar engelliyor?
24 saat içerisinde kişinin mahkemeye başvurması lazım. Mahkemede 48 saat içersinde bu kararın doğru olup olmadığı yönünde karar vermesi gerekiyor. Eğer mahkemeye başvurmaz ise engellemede ortadan kalkmış oluyor. Yada mahkeme hangi yönde karar verirse ona uyuluyor. Ama Türkiye bu konuda çok acı tecrübeler yaşadı. Sürekli hatırlatmak için söylemiyorum ama örneğin Sayın Baykal'la ilgili internette yayınlanan siz adına video derseniz ne derseniz deyin. Son derece ahlaksızca kaydedilip yayınlanan bir içerik, o akşam bizde mecliste idik. Hatta Sayın Başbakanımız da çok üzüldü, ‘bir an evvel kaldırılsın böyle şey olamaz' dedi. Ama kaç gün sürdü? Şimdi Türkiye'de çocukların cinsel istismarı ile ilgili birisi bir şey koyuyor. O çocukla ilgili içeriğin orada devam etmesi kabul edilecek bir şey mi? Dünya neresinde kabul edilebilir. Buna benzer birçok tehditler, özellikle kadına yönelik şeyler oluyor. Kişilik haklarını korumak için ve özel hayatın gizliliğini korumak, bu en temel hak ve özgürlüktür” diye konuştu.
Kırıkhan.net

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MasterChef Güzide yeni villasının kapılarını takipçilerine açtı
  • 14.01.2021 14:45

MasterChef Güzide yeni villasının kapılarını takipçilerine açtı

'MasterChef Türkiye' ile tanınan Güzide Mertcan YouTube kanalında yeni ultra lük ...

“Dünyanın gıptayla baktığı projeleri yapıyoruz”
  • 18.08.2020 11:45

“Dünyanın gıptayla baktığı projeleri yapıyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Mühendislik açısından dünyanın ...

Kaş-Kalkan arasına Batı Antalya Havalimanı yapılacak!
  • 11.06.2018 09:46

Kaş-Kalkan arasına Batı Antalya Havalimanı yapılacak!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kaş ilçesine yapılması planlanan Batı Antalya Havali ...

20 yaşındaki YouTuber 6.9 milyon dolara malikane aldı
  • 18.11.2017 16:56

20 yaşındaki YouTuber 6.9 milyon dolara malikane aldı

Jake Paul isimli 20 yaşındaki YouTuber video platformundan kazandığı para ile 6. ...

Üç ile yüksek hızlı tren projesi geliyor
  • 30.07.2017 09:57

Üç ile yüksek hızlı tren projesi geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afyonkarahisar bağlantılı Antalya-Burdur-Ispa ...

Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma süresi uzatıldı
  • 24.04.2017 09:01

Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma süresi uzatıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma süresinin ...