maritbet girişmaritbet
'Yeni hastanelerde deprem izolatörleri kullanıyoruz'

'Yeni hastanelerde deprem izolatörleri kullanıyoruz'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Akdağ, İstanbul Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve takdirleriyle başlatılan sağlıkta dönüşüm programının bütün dünyanın ciddi ölçüde takdirini kazandığını dile getirdi:

Bakan Akdağ, şunları kaydetti.

''Bu her yönüyle sağlığın organizasyonunda yaptığımız değişiklikler, finansmanıyla ilgili değişiklikler, koyduğumuz yeni kurallar, ödeme biçimleri, bütün bir sistem, elbette bu sistemin içerisinde alt yapı var yatırımlarımız var. Bu yatırımlara uygun biçimde insan kaynaklarının da tanzimi var. Şunu açıkça ifade etmem gerekir ki, İstanbul'da çok ciddi sağlık yatırımları gerçekleştirmiş olmamıza rağmen hala İstanbul'un önemli ölçüde sağlık yatırımına ihtiyacı var. 2002'de göreve geldiğimizde İstanbul'da bizden önceki bir kaç 10 yıl boyunca hemen hemen hiç bir sağlık yatırımı gerçekleşmemişti. Yarım durumda olan bazı inşaatlar vardı. Bunları süratle tamamladık yolumuza devam ettik.''

İstanbul'u diğer şehirlerden ayıran bir özelliğinin arsa bulma problemi olduğunu vurgulayan Akdağ, ''Bunları da büyük ölçüde aştık. Birçok hastane gerçekleştirdik. Şu anda hatırladığım kadarıyla 17 inşaat devam ediyor. Yeni başlayacağımız birkaç inşaatımız daha var ve hedefimiz 2020'lere vardığımızda belki bu 2021 olabilir, İstanbul'da bütün hastalarımız çok kalabalık yatış dönemleri hariç bazen nadiren böyle durumlar olur, bütün hastalarımız sağlık bakanlığının hastanelerinde tek yataklı, banyolu, tuvaletli, refakatçinin rahatça hastasıyla beraber konaklayabileceği bizim nitelikli yatak dediğimiz yataklara kavuşmuş olacaklar. Otoparklarıyla, otoparklarındaki vale hizmetleriyle, karşılayıcı hizmetlerle, ayaktan tedavilerdeki poliklinik hizmetlerimizde, bu hastanelere bağlı ya da bu hastanelerle birlikte çalışan semt polikliniklerimizde İstanbul'u böyle bir noktaya getireceğiz.'' değerlendirmesini yaptı.

''Yeni hastanelerde deprem izolatörleri kullanıyoruz''

Akdağ, yeni yapılan hastanelerin büyük kısmında deprem izolatörleri kullandıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Deprem izolatörlü binanın şu çok ciddi bir depremde bile binanın sadece yatay düzlemde hafif bir salınım yaptığı ama asla kırılıp bükülmediği, dolayısıyla bir hastane binası içesinde ameliyat yapılıyorsa ameliyata bile devam edileceği, depremden sonra da ayakta kalan herhangi bir şekilde tahribat görmemiş binalardan bahsediyoruz. Finansman kaynağı olarak genel bütçemizi kullandık. Finansman kaynağı olarak İSMEP projesi diye bilinen bir projeden, yine yurt dışından gelen kredileri, finansman kaynaklarını kullanıyoruz. Finansman kaynağı olarak nihayetinde kamu özel ortaklığını kullanıyoruz.''

''İstanbul'daki bütün kamu sağlık binalarını mükemmel hale getirmiş olacağız''

Akdağ, İkitelli'de 2700 yataklı büyük bir şehir hastanesi külliyelerinin olduğunu, bu şehir hastanesi külliyesinin sadece İkitelli ve çevresine değil İstanbul'un Avrupa yakasına ve Trakya'ya hizmet vereceğini ifade etti.

Anadolu Yakasında çok uzun zamandır kendisinin peşinde olduğu bir arsayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesiyle Sağlık Bakanlığına tahsis ettirmiş olduklarını belirten Akdağ, şunları kaydetti: 

''Bu da Sancaktepe Samandıra bölgesinde silahlı kuvvetlerin havaalanı olarak da kullandığı bir alan. Şu anda 3 milyon metrekaresini bakanlığına tahsis ettirmiş durumdayız. Burada da 4 bin 200 yataklık 10 ayrı hastaneden oluşan ve bütün bu hastanelerin sosyal donatılarında oluşan bir şehir kuruyoruz. Dünyada ilk olacak bu. Bu hastanenin bahçesine arazisine ambulans uçak indirebileceğiz. Bunu da çok önemsiyoruz. Bir tek bahsettiğim bu son eser devasa bir eser olunca o 2021 yılının biraz daha ilerisine gidebilir, neticede cumhuriyetimizin 100 yılına ulaşmadan İstanbul'daki bütün kamu sağlık binalarını mükemmel hale getirmiş olacağız hastanelerimizden bahsetmiş olduğum.''

''İstanbul'u bu şekilde sağlık yatırımlarına doyurmuş olacağız''

Akdağ, sağlıklı yaşam merkezleri inşa ettiklerini bunun da Aile Sağlığı Merkezlerine destek olacağını kaydetti.

Sağlıklı yaşam merkezlerinde belediyelere ihtiyaçları olduklarını vurgulayan Akdağ, sözlerini, ''Sağ olsun belediyelerimiz çok büyük bir uyumla bu işin heyecanını hissederek sağlık bakanlığımıza destek veriyorlar. Çünkü burada ciddi bir arsa ihtiyacı var. Elbette hastane arsaları kadar büyük değil ama sonuç itibariyle bu sağlıklı yaşam merkezlerinde 2 bin metrekare civarında binalar olacak. Herhangi bir şekilde arsa bulamadığımız yerlerde kiralama yoluna gideceğiz. İstanbul'u bu şekilde sağlık yatırımlarına doyurmuş olacağız. Bu planlama önümüzdeki 30 yılın planlamasıdır. Hastaneleri bu şekilde inşa ediyoruz.'' diye tamamladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch XL ve XXL buzdolabı modelleri ve fiyatları!
  • 23.12.2020 13:27

Bosch XL ve XXL buzdolabı modelleri ve fiyatları!

Bosch XL ve XXL buzdolabı modelleri, fiyatları ve tüm seri modellerinin başlangı ...

Depremle sarsılan Samsat'ta 157 konut hasar gördü
  • 25.04.2018 15:09

Depremle sarsılan Samsat'ta 157 konut hasar gördü

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut ...

'Samsat'ta ikinci 400 konut için ihaleye çıkılıyor'
  • 24.04.2018 16:32

'Samsat'ta ikinci 400 konut için ihaleye çıkılıyor'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,1 büyüklüğündeki ...

'Depremin yanı sıra tsunami riskine yönelik de tedbir alacağız'
  • 05.04.2018 10:56

'Depremin yanı sıra tsunami riskine yönelik de tedbir alacağız'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ 2011'de yaşanan Japonya Sendai depremi sonrasınd ...

'TOKİ bu memleketin yüz akı bir kurum'
  • 16.02.2018 09:51

'TOKİ bu memleketin yüz akı bir kurum'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Tasarısı Gene ...

İnşaat izinlerindeki süreç kolaylaşacak
  • 09.02.2018 15:43

İnşaat izinlerindeki süreç kolaylaşacak

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Başbakan Yardımcısı Rec ...