maritbet girişmaritbet
Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin temeli atıldı

Yenilenerek dev bir opera binasına dönüşecek olan Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı.

Yenilenerek dev bir opera binasına dönüşecek olan Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreni Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bakanlar ve aralarında sanatçıların da bulunduğu yoğun bir katılımla gerçekleşti.

"YATIRIM BEDELİ 860 MİLYON LİRA OLAN AKM HAYIRLI OLSUN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, "Bugün ülkemizin sanat ve kültür hayatında çığır açacak gerçekten önemli bir adımı hep birlikte atıyoruz." dedi.

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nin 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip 5 ayrı bloktan oluşacağını belirterek, "İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'ni 2 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlayarak sanatçılarımızın ve sanatseverlerin hizmetine sunacağız." açıklamasında bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AKM MÜJDESİ

Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış tarihinin 24 aydan 20 aya düşürüldüğünü bildirdi ve projenin yatırım bedelinin 850 milyon liraya indirildiğini söyledi.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Eski yapının yıkılıp daha güzel daha modern daha ferah bir bina inşasına karşı çıkanlar kültür sanat hassasiyetiyle değil ideolojik bağnazlıkla hareket ediyordu. Ecdadın deyimiyle bu çevreler üzüm yemenin değil, bağcıyı dövmenin peşindeydi. Güya Atatürk Kültür Merkezi hassasiyetiyle hareket edenler, Gezi'de Atatürk Kültür Merkezini demokrasimize saldırmanın, esnafımızın malını mülkünü yağmalamanın, sokaklarımızı yakıp yıkmanın aracı haline getirdiler."

"TÜM TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

AKM projedesinde çalışma odaları, kayıt sütüdyoları ve prova salonları, sanat galerileri, millet kıraathaneleri de yer alıyor. Hem mimari, hem estetik hem de kullanım bakımından göz dolduran bu eserin ülkemizin sanat faaliyetlerini daha da zenginleştireceğine inanıyorum. Tüm Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum.

"İKİ YILDA BİTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

İnşaallah yoğun bir mesaiyle çalışarak, 2 yıl gibi kısa bir sürede sanatçılarımızın ve sanat severlerimizin hizmetine sunacağız. Böylece İstanbul'umuzun şanına yakışır bir eseri şehrimize kazandırmış olacağız.

Yeni Atatürk Kültür Merkezin temel atma öncesi havadan böyle görüntülendi.

Geçtiğimiz sene şubat ayında yıkımına başlanan AKM'de hafriyat çalışmalarının ardından, iş makineleri geçtiğimiz haftalarda temel çukurunu kazdı.

Şantiye arazisinde toprak kaymasının önüne geçmek için kazıklı temel beton dökümü de yapıldı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz