maritbet girişmaritbet
Yeni Adana Stadı'nın yüzde 47'si tamamlandı

Yeni Adana Stadı'nın yüzde 47'si tamamlandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşaatına 2014'te başlanan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadı'nın yüzde 47'si tamamlandı.

Sarıçam ilçesinde, yaklaşık 102 dönüm arazide 43 dönüm üzerine yapılan stat, UEFA ve FIFA kriterlerinde, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde 33 bin kişi kapasiteli yapılıyor.

Gelecek sezonunun ikinci yarısına yetişebilmesi için 300 işçinin 24 saat esasına göre vardiyalı çalıştığı stat bünyesinde, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, basın ve VIP tribünü yer alacak.

Mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğunun bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 431'i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunacak.

Ayrıca, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının yer alacağı stattan, 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri faydalanabilecek.

Şu ana kadar yüzde 47'si tamamlanan ve iş programına göre yüzde yüz ilerleme oranında gerçekleşen statta, biri kadınlar için 11 mescit ve abdesthane de yer alacak.

Ataşbak: "Milli maçların burada oynanması beklentimiz var"

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeni Adana Stadı'nın konumu, mimari formu ve yapısıyla yer aldığı çevreye değer katmasını hedeflediklerini söyledi.

Statta güvenli ve hızlı bir hareket imkanı sağlandığını ifade eden Ataşbak, "105x68 metre boyutlarında olan oyun sahası, iklim özelliklerine uygun seçilmiş doğal çim ile çimlendirilecek. Saha altında filtre malzemelerle desteklenmiş kılçık drenaj sistemi uygulanarak yağmur sularının birikmeden tahliye olması sağlanacak." dedi.

Ulaşım açısından da stadın iyi bir konumda bulunduğunu anlatan Ataşbak, Adana'nın bu sene sporda iyi bir sezon geçirdiğini belirtti.

Adanaspor'un Süper Lig'e yükselmesinin, Adana Toros BYZ'nin voleybolda, Adana Şakirpaşa HEM'in de hentbolda Süper Lig'e çıkmasının kent için iyi bir kazanım olduğunu vurgulayan Ataşbak, şunları kaydetti:

"Adana bu sene sporda gayet başarılı bir sezon geçirdi. Kentimizin bu başarılarıyla gururlanırken, takımlarımızın kaliteli statlarda oynamasını da arzu ediyoruz. Yapımı süren Yeni Adana Stadı'nın UEFA ve FIFA kriterlerine uygun olması, milli maçlarımızın da Adana'da oynanması yönünde bizde bir beklenti oluşturuyor. İnşallah stadımız tamamlandığında hem kentteki futbol takımlarımız hem de oynanırsa milli maçlarımızda güzel sonuçlar alınmasını temenni ediyorum."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Adana Stadı hizmete giriyor
  • 19.02.2021 15:27

Yeni Adana Stadı hizmete giriyor

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yapımı tamamlanan ve bugün Ada ...

Adana'nın yeni stat inşaatında son durum!
  • 21.01.2017 09:05

Adana'nın yeni stat inşaatında son durum!

TOKİ tarafından 2014'te başlanan, UEFA ve FIFA kriterlerinde olan Yeni Adana Sta ...

Bakan Kasapoğlu, yapımı tamamlanan Yeni Adana Stadı'nı inceledi
  • 19.02.2021 15:37

Bakan Kasapoğlu, yapımı tamamlanan Yeni Adana Stadı'nı inceledi

Bakan Kasapoğlu, bugün Adana Demirspor-Altay maçıyla hizmete girecek 33 bin kişi ...

13 ilde örnek yatay mimari uygulaması başladı
  • 03.11.2020 11:35

13 ilde örnek yatay mimari uygulaması başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, önümüzdeki yıl yatay şehirleşmeyi benimseyen kent ...

Adana yeni stadına kavuşuyor
  • 01.10.2018 14:19

Adana yeni stadına kavuşuyor

TOKİ tarafından inşaatına 2014'te başlanan Yeni Adana Stadı, UEFA ve FIFA stand ...

Yeni Adana Stadı'nın yüzde 75'i tamamlandı
  • 13.01.2017 10:38

Yeni Adana Stadı'nın yüzde 75'i tamamlandı

Adana'da UEFA ve FIFA standartlarına uygun inşa edilen 33 bin seyirci kapasiteli ...