maritbet girişmaritbet
Yazıcıoğlu'nun yaptırdığı konak turizme kazandırılıyor!

Yazıcıoğlu'nun yaptırdığı konak turizme kazandırılıyor!

2003 yılında hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta yaptırdığı konak, onarıldıktan sonra turizme kazandırılacak.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta görev yaptığı dönemde Almus ilçesine yaptırdığı konak, onarıldıktan sonra turizme kazandırılacak.

Tokat'ta 1984-1989 yıllarında görev yapan Yazıcıoğlu, baraj gölü, doğası ve su sporları ile ünlü Almus ilçesinde Tufantepe mevkisinde üst düzey misafirlerin ağırlanması amacıyla konak yaptırdı. Çeşitli kurumlarca uzun yıllar işletilen konak, daha sonra atıl durumda kaldı.

Ahşap mimarisi ve baraj gölü manzarasıyla dikkati çeken, iki katlı ve 3 odası bulunan konağın Almus Kaymakamlığının girişimleriyle onarımına başlandı.

Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konağın merhum Vali Recep Yazıcıoğlu tarafından 1987 yılında yaptırıldığını hatırlattı.

Çelikkaya, "İçi ve dışı tamamen ahşap kaplama. Son yıllarda çeşitli kurumlarca kullanılmış. Maalesef çok iyi bakılmamış. Buna rağmen ana gövdesi çok sağlam. Binanın onarılması için çalışmalara başladık" dedi.

Konağın butik otel olarak işletilmesi düşünülüyor

Çelikkaya, konağı butik otel olarak işletmeyi düşündüklerini, özellikle Arap turistlere yönelik tasarlayacaklarını kaydetti.

Almus ilçesinin doğası ve baraj gölünden dolayı Araplar tarafından rağbet gördüğünü dile getiren Çelikkaya, Arap turistlerin aileleriyle kalabilecekleri bir şekle büründürmek istediklerini anlattı.

Konağın rahmetli Yazıcıoğlu zamanında turizm amaçlı kullanıldığına dikkati çeken Çelikkaya, şunları kaydetti:

"Burada önceki yıllarda pek çok turizm amaçlı faaliyet yapılmış. Şu anda sayın valimizin de katkısıyla ödenek aldık. Bu ödenekle çalışmalarımıza başladık. Bir sonraki aşamada çevre düzenlemesi ve iç mimarisini düzenleyeceğiz. Konak, rahmetli Valimizin Tokat'a kazandırdığı eserlerden biri. Biz de emanetine sahip çıkıyoruz."

Çelikkaya, konağı 2-3 ay içerisinde hizmete açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yazıcıoğlu'nun yaptırdığı konak turizme kazandırılıyor!
  • 20.02.2016 11:55

Yazıcıoğlu'nun yaptırdığı konak turizme kazandırılıyor!

2003 yılında hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta yaptırdığı konak, o ...

Binali Yıldırım, Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulundu!
  • 29.12.2012 08:42

Binali Yıldırım, Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulundu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ergan Dağı Kayak Tes ...