maritbet girişmaritbet
Yatırımcılar için Lizbon'un en cazip semtleri!

Yatırımcılar için Lizbon'un en cazip semtleri!

Portekiz'in gözbebeği Lizbon, binlerce yabancı yatırımcıya kapılarını açtı.

Portekiz Golden Visa Programı, Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği dışında kalan ülkelerden 500,000 euro üstünde gayrimenkul yatırımı yapan yabancı yatırımcılara oturma izni ve aşamalı olarak ikinci vatandaşlık sunuyor. Şu ana kadar binlerce yabancı yatırımcı yaptıkları yatırım yoluyla Portekiz'de yaşamaya başladı. İşte bu yazıda Portekiz'de yaşayan yabancılar tarafından en çok tercih edilen semt ve mahalleleri size sunuyoruz.

ALFAMA

Alfama, Lizbon'un en eski ve otantik mahallesi. Şehrin kendine has eski dokusunu içerisinde yaşamak isteyen pek çok yabancının gözdesi. Şehrin merkezinde 20. yüzyılın Lizbon'undan kalma küçük bir kasaba Alfama. Modern yaşamın sildiği o eski içten ve sıcak mahalle kültürünün Portekiz'e özgü versiyonunu sunuyor. Alfama'daki evlerin çoğu Lizbon'un içinden geçen Tagus nehrinin manzarasına da sahip.

GRAÇA

Lizbon'un en yüksek tepesine kurulu Graça nefes kesen bir şehir manzarası sunuyor. Graça da Lizbon'un eski yerleşim yerlerinden biri. İçerisinde pek çok meydan ve tarihi bina bulunduran semt hem Lizbonluların hem de yabancıların ilgisini çekiyor.

AVENİDAS NOVAS

Yirminci yüzyılın ikinci yarısında şehrin genişlemesi ile titiz bir planlama altında oluşturulan bu bölge bir yerleşim alanı olmasının yanı sıra geniş caddelerinde ticari pek çok faaliyetin gerçekleştiği işlek bir merkez. Avenidas Novas başlarda pek çok ihtişamlı saraya da ev sahipliği yapıyordu fakat günümüzde kullanışlılığını kaybeden bu güzel yapıların sayısı her geçen gün azalıyor. Büyük ölçüde üst orta sosyoekonomik sınıfın yaşadığı semt rahat ulaşım ve kaliteli yaşam koşulları sunuyor.

PRÍNCİPE REAL

Güzel görünümlü pek çok konut ve çok çeşitli ticaret olanakları sunan Príncipe Real Lizbon'un en çok talep gören yerleşim alanlarından birisi. İçerisinde pek çok yeşil alan bulunduruyor ve oldukça huzurlu bir semt.

BELÉM

Tagus nehrinin hemen yanında bulunan semt şehrin önemli mimari yapılarının ve müzelerinin çoğunluğuna ev sahipliği yapıyor. Semtin yüksek kesimlerinde orta ve üst orta sınıfın ikamet ettiği Ajuda ve Restelo mahalleleri bulunuyor. Son derece turistik olmasına rağmen Belém çok sayıda yeşil alana sahip, sakin bir yer. 

CAMPO DE OURİQUE E AMOREİRAS

19. yüzyılının sonlarına doğru bir yerleşim yeri hâline gelmiş Campo de Ourique, Yeni Sanat akımının mimarideki en şık örneklerinden bazılarını barındırıyor. Geleneksel ticari bir yapısı bulunan ve gerçek bir mahalle kimliği taşıyan semt Lizbon'un en yaşanılası semtlerinden biri olarak biliniyor. Orta ve üst sınıftan insanların yaşadığı bölgedeki konut fiyatları ortalamanın üzerinde. Semtte metro hattı bulunmuyor.

PARQUE DAS NAÇÕES

1998 Dünya Fuarı sırasında tekrar ıslah edilmesinin ardından Parque das Nações modern mimarisi ile ünlü bir yaşam ve ticaret merkezi hâline geldi. Çoğunlukla üst orta sınıf ve üst sınıfın yaşadığı semt; kolay ulaşımı, nehir kenarındaki konumu, yeşil alanları ve huzurlu atmosferi ile büyük bir talep görüyor. Fakat pek çok yabancının bulmayı umduğu otantik Lizbon mahalle kültürünü taşımıyor ve şehir merkezden uzak. 

LAPA

Çok sayıda malikane ve büyük elçiliğe ev sahipliği yapan Lapa, hiç kuşkusuz Lizbon'un en asil semti. Huzurlu bir yerleşim yeri olan semt pek çok lüks konutu barındırıyor ve dolayısıyla  bölgedeki gayrimenkul fiyatları oldukça yüksek. Tarihsel olarak soyluların yaşadığı semt üst sınıf tarafından tercih ediliyor. İçerisinde metro hattı bulunmuyor ve arabalar için park alanı bulmak zor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz