maritbet girişmaritbet
Yatırımcılar gözünü 'öğrenci yurtları'na dikti!

Yatırımcılar gözünü 'öğrenci yurtları'na dikti!

Türkiye’de her geçen gün artan eğitim seviyesi ve yeni açılan üniversiteler yurt ihtiyacını da beraberinde getirdi.

Türkiye genelinde son yıllarda artan üniversite sayısı özellikle gayrimenkul sektöründe öğrenci yurtlarının eksikliğini gözler önüne seriyor.

Büyük bir potansiyele sahip olan üniversite bölgeleri orta vadede yatırımcıların gözdesi haline geldi. Mevcut sayının talebi karşılayamaması ile harekete geçen ve bu durumu fırsata çeviren yatırımcılar öğrencilere sosyal imkanlar sunan projeler hayata geçirmeye başladı. Adeta beş yıldızlı otel konforunda, ev sıcaklığında hayata geçirilen yurtlar öğrencinin rahatlığı için yüksek standartlarda inşa edilmeye başladı. 

Uygun lokasyonlardaki öğrenci yurtları yatırımcıyı cezbediyor!

Geçtiğimiz yılın verilerine göre İstanbul'da 9'u devlet, 41'i özel üniversite olmak üzere toplamda 50 adet üniversite yer alıyor. Bu rakamlara göre Türkiye'deki üniversitelerin %29'u İstanbul'da. Üniversitelere her yıl yenileri eklenirken; yeni fakülteler ve yeni bölümler de açılıyor. Bu da öğrenci sayısında büyük bir artışa sebep oluyor.  Fakat, artan talebe rağmen öğrenci yurtları yetersiz kalıyor ve talebi karşılayamıyor. Ya da niteliksiz öğrenci yurtları sebebiyle sunulan hizmetler öğrencileri başka alternatifler aramaya itiyor.  İşte bu durum, gayrimenkul sektöründeki yatırımcıları atağa geçirdi. Uzmanlar, uygun lokasyonda ve profesyonel bir yönetimle yatırımı yapılan yurtların yerli ve yabancı yatırımcıları da cezbettiğini belirtiyor.

Modern mimari tasarımı, dekorasyonu ve sunduğu hizmetler ile Türkiye'nin en konforlu özel öğrenci yurdu olan Konforist Edu Suites'i hayata geçiren Avrupa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray, “Üniversitelerin yoğun olarak yapılandığı her yer potansiyel taşıyor. Önemi henüz anlaşılamamış olan öğrenci yurtları, orta vadede yatırımcıların gözdesi haline geldi. Fakat binayı inşa etmek yeterli olmuyor. Bu alanda varolan talebi canlı tutabilmek için öğrencilerin beklentilerine göre nitelikli hizmet vermek şart” dedi.

Üniversitenin olduğu bölgeler potansiyel taşıyor!

Yurt ihtiyacına ve yapımına dikkat çeken Ediz Giray,  “Tam olarak önemi anlaşılamamış olan öğrenci yurtları, yatırımcılığı yüksek potansiyeli ve henüz arz oranının talebin çok altında olması nedeniyle orta vadede yatırımcıların gözdesi olacaktır.  Mevcut talebin en fazla % 30'u civarında bir arz mevcut ve vasıflı öğrenci yurtları konusunda ciddi bir pazar açığı bulunuyor. Üniversitelerin olduğu her yer potansiyel taşıyor ” dedi.

Öğrencilerin başarılı olması için neredeyse her detay düşünüldü

Öğrencilerin görüş ve talepleri üzerine tasarlanan Konforist yurtları, beş yıldızlı otel konforunda ve bir ev sıcaklığında, öğrencilerin başarılı olması için her detayın düşünüldüğü yüksek standartlara sahip bir yaşam alanı olarak inşa edildi. Kız yurdunda kız öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda kuaför, jakuzi, Türk hamamı ve kapalı havuz gibi alanlar mevcutken; erkekler için playstation ve TV odaları, bilardo, masa tenisi gibi oyunların bulunduğu Game Park, Gentelman Club ve Barbekü Bahçesi bulunuyor.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yatırımcılar gözünü 'öğrenci yurtları'na dikti!
  • 21.05.2015 10:43

Yatırımcılar gözünü 'öğrenci yurtları'na dikti!

Türkiye’de her geçen gün artan eğitim seviyesi ve yeni açılan üniversiteler yurt ...

Öğrenci yurtları, yatırımcıların yeni trendi oldu!
  • 21.04.2015 10:29

Öğrenci yurtları, yatırımcıların yeni trendi oldu!

Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımcıları için son dönemde ciddi potansiyel sağ ...

BBMRED Türkiye'ye yapacağı 175 milyon dolarlık yatırımı askıya aldı
  • 14.02.2014 11:39

BBMRED Türkiye'ye yapacağı 175 milyon dolarlık yatırımı askıya aldı

Türkiye’de gayrimenkul projeleri ve öğrenci yurtları yapmak için 175 milyon dola ...