maritbet girişmaritbet
Yassıada’daki proje için ilk kazma bugün vuruluyor!

Yassıada’daki proje için ilk kazma bugün vuruluyor!

Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada’yı “Özgürlük ve Demokrasi Adası” projesi için ilk kazma bugün vuruluyor.

Yassıada ile hemen yakınındaki Silivriada'yı kapsayan “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinin temeli Ahmet Davutoğlu da katılımıyla bugün atılıyor.

"BURASI YASSIADA DEĞİL YASLIADA"

Yassıada'daki törene Adnan Menderes'in oğlunun eşi Ümran Menderes de katıldı. Tören alanına tekerlekli sandalye ile getirilen Menderes, Yassıada'ya ilk kez geldiğini açıkladı. Menderes, “Buraya gelmek, bu havayı teneffüs etmek insanı altüst ediyor. Yaşananları düşünüyorsunuz. Hiç hak etmedikleri şeyleri yaşadılar. Devlete hizmetten başka da bir amaçları yoktu aslında. Hala unutulmadılar unutulmayacaklar da zaten. Bugün bir etkinlik içinde bulunuyoruz. İnşallah gençler buraları görürler. Burası bir ibret adası olur. Zaten Yassıada değil, yaslıada burası. İnşallah ders çıkaracaklardır. Aslına da uygun olarak yapılırsa iyi bir hizmet olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

“Ben hiç gelmedim, ilk gelişim” diyen Menderes, “Aydın gelmişti, nakillerde gelmişti. O zaman çok üzgündü. Şöyle bir endişesi vardı; bir şey çıkmazsa, kemik kalmamışsa, veya başka bir yerdeyse diye çok endişeler yaşadı. Aydın zaten 15 yaşından itibaren hep babasının izinden gitti. Ama o duyguları o kadar yoğundu ki ben de bir şey diyemiyordum. Nur içinde yatsın Turgut Özal, Anıtmezar'ı yapmıştı. O zaman sembolik olur diyordum ama tabii çok rahatlamıştım kemikleri bulununca. Çok acılar çekti aileler. Unutulmadılar, unutulmayacaklar, unutturmayacağız elimizden geldiğince” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yassıada’daki proje için ilk kazma bugün vuruluyor!
  • 14.05.2015 14:15

Yassıada’daki proje için ilk kazma bugün vuruluyor!

Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada’yı “Özgürlük ve Demokrasi ...