maritbet girişmaritbet
'Yapı malzemelerinde yanmaz ürün tercih edilmeli'

'Yapı malzemelerinde yanmaz ürün tercih edilmeli'

Yapı İstanbul Fuarı'nda konuşma yapan Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, İstanbul'da hastane inşaatında meydana gelen yangından söz etti.

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu, gazbeton üretiminde dünya lideri Türk Ytong, 23-27 Mayıs 2017 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı'nda yapılarda yangın güvenliğine dikkat çekiyor.

Multipor Isı Yalıtımı Levhası

Isı yalıtımı sektöründe yangın güvenliği konusundaki eksikliği gidermek amacıyla yola çıkan Türk Ytong, 2017 yılı itibariyle Türkiye'de üretimine başlanan Multipor Isı Yalıtım Levhası'nı Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı'nda sektör temsilcilerinin beğenisine sundu.  A1 sınıfı yanmaz, yangına karşı yüzde 100 güvenli, sudan etkilenmeyen, darbeye dayanıklı ve nefes alan bir ısı yalıtım çözümü olan Multipor, yangın durumunda mutlak bir emniyet sağlıyor, en yüksek sıcaklıklarda bile herhangi bir zehirli gaz veya duman çıkarmıyor. Multipor ile yüksek binalar dahil olmak üzere, ilave önlemler almadan, yangın riski oluşmadan yangın yönetmeliklerine uygun cepheler ve ısı yalıtım çözümleri güvenle oluşturuluyor.  

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel fuarda yaptığı açıklamada ‘Yapı malzemelerini tercih ederken güvenlik öncelikli kriterimiz olmalı. Bu hafta başında İstanbul'da bir hastane inşaatında meydana gelen yangın, bu anlamda tecrübe ettiğimiz talihsiz örneklerden sadece biri. Özellikle kamusal yapılarda vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanabilmesi için, yangına dayanıklı ürünlerin kullanılması gerekiyor. Mevcut yönetmeliklerimiz bu anlamda gerekli yönergeleri içeriyor. Ancak karar mercii teknik uzmanların ve vatandaşların da bilinçli tercihlerde bulunması gerekiyor…' dedi.

Binalarda yangın yalıtımı arttırılmalı

Konuşmasında Türkiye'deki yapıların yüzde 80'inde yangın emniyetinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Gökhan Erel; ‘Konut sayısındaki artış, zamanla eskiyen ve bakımı yapılmayan önleyici sistemler nedeniyle Türkiye'de yangınlar her yıl ortalama yüzde 10 artıyor.  Binalarda yangın yalıtımı olarak adlandırılan mimari önlemleri artırarak bu kazaların önüne geçmek mümkün…” dedi.

Yılda 1 milyon metrekare mantolamaya alternatif ısı yalıtımı

Türk Ytong, yeni ürünü Multipor ile yangın güvenliği ve enerji verimliliği açısından önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Enerji verimliliği, yangın güvenliği ve yönetmeliğe uygunluk gibi konularda tüm beklentilere yanıt verebilen “Multipor” ile yapılarda yılda 1 milyon metrekare mantolamaya alternatif ısı yalıtımı gerçekleştirilebilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

43. Yapı Fuarı'nda 1 milyar euroluk iş hacmi yakalandı!
  • 13.04.2021 14:48

43. Yapı Fuarı'nda 1 milyar euroluk iş hacmi yakalandı!

Turkeybuild Istanbul’u toplamda 16.899 kişi ziyaret ederken, bu rakamın yüzde 17 ...

Çevik dönüşüm, yapı sektörünün büyümesinin sırrı olacak!
  • 07.04.2021 16:38

Çevik dönüşüm, yapı sektörünün büyümesinin sırrı olacak!

Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’un ikinci gününde “Yapı Sektöründe Sürdürülebi ...

Workindo, Yapı Fuarı'nda yerini alacak
  • 30.03.2021 10:13

Workindo, Yapı Fuarı'nda yerini alacak

Workindo, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 6-9 Nisan 2021 tarihleri arasında düz ...

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor
  • 20.08.2020 10:27

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor

Avrupa Yakası'ndan ev arayan oyuncu Pelin Karahan, önceki gün Etiler, Ulus, Bebe ...

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti salgın sürecinde tamamlandı
  • 08.06.2020 09:29

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti salgın sürecinde tamamlandı

İGA Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Kadri Samsunlu, salgın sürecinde İstanbul ...

Gaziantep'te yapı ve gayrimenkul fuarları 4 Ekim'de açılacak
  • 29.09.2018 15:38

Gaziantep'te yapı ve gayrimenkul fuarları 4 Ekim'de açılacak

Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ile Gaziantep Emlak, ...