maritbet girişmaritbet
YAPEX Fuarı 15 Kasım'da Antalya'da açılacak

YAPEX Fuarı 15 Kasım'da Antalya'da açılacak

25. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı, 15-18 Kasım tarihlerinde Antalya Expo Center'da yapılacak

Akdeniz Tanıtım tarafından Tarihi Kentler Birliğinin (TKB) desteği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) iş birliği ile düzenlenecek olan 25. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX 2017) 15-18 Kasım tarihlerinde Antalya'da açılacak.

ÇEKÜL Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Expo Center'de açılacak fuarın bu yılki teması "geleneksel çarşılarda koruma" olacak. Fuar kapsamında, Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması yapılacak ve belediyelerin koruma projeleri de ödüllendirilecek.

ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, geleneksel çarşıları, konutları, sokak dokularını, kent bütününden havza ve bölgeye kadar tüm ülkeyi, ortak iş birliklerini içeren bir yaklaşımla koruma sorumluluğunu yerine getirdiklerini bildirdi.

YAPEX 2017'nin de bu çalışmaların görünür hale geldiği alanlardan biri olarak büyük önem taşıdığını belirten Sözen, şunları kaydetti:

"Ülkemizde son yüzyılda doğal ve kültürel varlıkların korunmasında değişik kesimlerin ortak bir çizgide buluşmaya başlaması, görünür bir değişime de yol açtı. Doğal mirastan kültürel mirasa, eğitimden örgütlenme ve tanıtıma uzanan çok boyutlu yaklaşım, köklü değerlere ilgi gösterilmesine destek oldu. Bu yıl geçmiş deneyimlerimizin ışığında, kültürel varlıkların doğru değerlendirilmesi gerekliliğini vurgulayacağız. Tüm kesimleri, geleneksel çarşıların korunması için katkı yapmaya çağıracağız. Deneyimlerimizi doğru yorumlamak, kültür varlıklarını hak ettikleri nitelikte yaşatmak büyük önem taşıyor. Unutulmamalıdır ki kentlerin oluşum sürecinde geleneksel pazarlar ve çarşılar, yerleşimlerin çıkış noktaları olmuştur."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz'
  • 30.03.2018 10:08

'Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz'

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İnşaat Te ...

YAPEX Fuarı 15 Kasım'da Antalya'da açılacak
  • 10.08.2017 11:34

YAPEX Fuarı 15 Kasım'da Antalya'da açılacak

25. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restor ...

8. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri Fuarı Adana'da düzenlenecek
  • 03.02.2014 09:39

8. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri Fuarı Adana'da düzenlenecek

Türkiye'de bu ay düzenlenecek 40 fuar arasında Baraj HES Fuarı, Şubat’ta 8.Yapı ...

Tarihi kentler ödüllerini YAPEX Fuarı’nda alacak!
  • 08.10.2012 12:08

Tarihi kentler ödüllerini YAPEX Fuarı’nda alacak!

Restorasyon ve Renovasyon teknikleri, Kültür Mirasının Korunması konsepti ile Ya ...