maritbet girişmaritbet
Yalova'da kaba inşaat halindeki binada yıkılma tehlikesi!

Yalova'da kaba inşaat halindeki binada yıkılma tehlikesi!

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, 4 blok ve 97 daireli metruk sitede, taşıyıcı kolonlarda oluşan çatlaklar nedeniyle yıkım için tebligat yapıldı.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 30 yıldır tamamlanamayan kaba inşaat halindeki site ile ilgili yaptığı açıklamada, tehlikenin her geçen gün arttığını söyledi.

Kurt, 17 Kasım 1988'de ruhsat alınan sitede 97 daire ve 2 dükkanı bulunduğunu belirterek, "Mal sahibi ve daire satın alan vatandaşlarımız tarafından da problem yaşanıyor. Ortalama 30 yıldır da o şekilde duruyor." dedi.

Binanın kolonlarında derin çatlaklar oluştuğuna işaret eden Kurt, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz aralık ayında belediye olarak, orada hak sahibi olan vatandaşlarımıza bir tebligat yolladık. Kendilerine binanın güvenlik açısından kontrol altında olması gerektiğini belirttik. Metruk durumda duruyor. Emniyet mensupları tarafından da dile getirilmişti. Binanın yıkılması gerektiği artık şarttı ama buna gerek kalmadan bina, kolonlardan patlama yaptı. Tamamen güvenlik şeridi altına aldık. Caddeyi de yaya ve araç trafiğine kapattık. Resmi olarak her şeyin doğru olması gerekiyor. Orada hak sahibi vatandaşlarımıza konunun tehlike arz ettiğine ilişkin tekrar tebligat yaptık. 10 günlük bir süresi var. Ondan sonra belediyemiz can güvenliği açısından ne gerekiyorsa yapacak."

Kurt, buradaki yolun 10 gün süreyle trafiğe kapalı olacağını belirterek, "Çünkü her an için her şey olabilir. Kolonlarda çok büyük bir sıkıntı var. Her geçen dakika tehlike artıyor. O yüzden de güvenlik koridoruna aldık. Zabıtamız da nöbet sistemiyle orada duruyor. Kimseyi geçirmiyoruz. İnşallah en kısa sürede yıkım işlemi olacağını tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalova'da kaba inşaat halindeki binada yıkılma tehlikesi!
  • 13.03.2018 17:27

Yalova'da kaba inşaat halindeki binada yıkılma tehlikesi!

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, 4 blok ve 97 daireli metruk sitede, taşıyıcı kolo ...