maritbet girişmaritbet
Yalova'da açık hava satranç parkı açıldı

Yalova'da açık hava satranç parkı açıldı

Türkiye Satranç Federasyonu ile Yalova Belediyesinin ortak projesi kapsamında, Gazipaşa Caddesi'nde Halil Süer Açık Hava Satranç Parkı açıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, "Türkiye'de örnek teşkil edecek bir uygulama. Umuyorum 81 ilde de satranç parklarını yapacağız." dedi. Parkın açılış töreninde konuşan Tülay, geçen yıl "sokakta satranç var" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Projenin kendilerine büyük bir ilham kaynağı olduğunu belirten Tülay, "81 ilde sokaklarda, parklarda, meydanlarda satranç oynandı. Tabii ki bu bize büyük bir ilham kaynağı oldu. Özellikle daha önce dört duvar ve salonlarda oynanmasından görsel açıdan sıkıntılarının olduğunu biliyoruz. Biz ilk önce satranç parkları yapalım dedik. İlk projeyi de Yalova Belediyesi ile yaptık. Bizim için çok önemli." ifadesini kullandı.

4 yıllık icraatlarındaki en önemli projeyi Yalova'da hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını belirten Tülay, şunları söyledi: "Yalova Belediyesine ve Belediye Başkanı Vefa Salman'a teşekkür ediyorum. Ayrıca Yalova'daki satranç ailemize de teşekkür ediyorum. Türkiye'de örnek teşkil edecek bir uygulama. Umuyorum 81 ilde de satranç parklarını yapacağız. Çünkü yurt dışına gittiğimizde çok önemsediğimiz bir olaydı. Satranç parkları birçok Avrupa ülkesinde yaygın. Burada bunu yapmış olmaktan çok mutluyuz." 

Satrancın bir zihin sporu ve her yerde kolayca yapılabilecek bir spor olduğunu kaydeden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise şöyle konuştu:"Satranç, insan beynini ve ufkunu son derece açık tutan, vizyonunu genişleten bir spor. Ben her bir ebeveynden mutlaka çocuklarına bu sporu aşılamasını tavsiye ediyorum. Birçok düşünce yöntemini, analitik düşünceyi bütün yetenekleriyle kazandırdığı gibi takım ruhunun, ekip oyununun ne olduğunu da çok iyi ifade eden bir spor."

Tülay ve Salman, satranç parkının ilk açılış hamlesini birlikte yaptı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalova'da açık hava satranç parkı açıldı
  • 12.06.2016 11:09

Yalova'da açık hava satranç parkı açıldı

Türkiye Satranç Federasyonu ile Yalova Belediyesinin ortak projesi kapsamında, G ...