maritbet girişmaritbet
Yalı davasında Ebru Gündeş'e zorla getirilme kararı!

Yalı davasında Ebru Gündeş'e zorla getirilme kararı!

Beykoz Kanlıca'daki yalı nedeniyle açılan davada mahkeme Ebru Gündeş'e zorla getirilme kararı verdi.

Beykoz Kanlıca'daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla iş adamı Rıza Sarraf, eşi Ebru Gündeş ve bu işleri yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir'in 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada Gündeş hakkında zorla getirme kararı verildi. 

Rıza Sarraf'ın ise ABD'de tutuklu olduğunu dikkate alan mahkeme, Adalet Bakanlığı'na müzekkere yazarak Sarraf'ın hangi eyalette tutuklu olduğunun sorulmasına karar verdi. Olumlu cevap gelmesinin ardından davanın iddianame ve eklerin ABD ülke diline çevrilerek Adalet Bakanlığı Hukuk ve Dış İlişkiler vasıtasıyla Sarraf'ın savunma ve delillerinin istenmesine karar verdi. Mahkeme, Sarraf'ın tutukluluk halinin kalkıp Türkiye'ye döndüğü takdirde sanığın ilk celse mazeret bildirmeksizin hazır olmadığından zorla getirilmesine karar verdi. Duruşma 25 Kasım gününe ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Rıza Sarraf, Kanlıca sahilinde üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalılarından ikisini 2011'de satın alarak, 4 parselini kendi, 5 parselini ise eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirdi. Sarraf, tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda tadilat çalışması başlattı. Tadilatın 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'na aykırı gerçekleştiği iddiaları üzerine suç duyurusunda bulunuldu. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Rıza Sarraf ile eşi Ebru Gündeş'in Beykoz Kanlıca Mahallesi 23 pafta 116 ada 4-5 parselde bulunan yalılarda, yapıya geçiş için bina boyunca asansör yapıldığı, bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiğinin tespit edildiği anlatıldı. İddianamede, şüpheliler Rıza Sarraf, eşi Ebru Gündeş Sarraf ve tadilat işlemlerini yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir'in "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırılık" suçundan 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ebru Gündeş, Beykoz Konakları'na taşınmaktan vazgeçti!
  • 11.01.2021 09:16

Ebru Gündeş, Beykoz Konakları'na taşınmaktan vazgeçti!

Ebru Gündeş, Beykoz Konakları'nda kiraladığı villa için 75 bin TL kapora verdi. ...

''Kentsel dönüşümle dayanıksız yapıları yeniliyoruz''
  • 31.10.2020 10:19

''Kentsel dönüşümle dayanıksız yapıları yeniliyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depremi sonrasında kentsel dönüşümle b ...

Ceyda Düvenci, Bodrum'a taşındı!
  • 23.09.2020 09:19

Ceyda Düvenci, Bodrum'a taşındı!

Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci, eşi Bülent Şakrak'ın işleri nedeniyle Bodrum'a taşınd ...

AVM’lerde koronavirüse karşı yeni dönem
  • 09.09.2020 14:42

AVM’lerde koronavirüse karşı yeni dönem

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Dern ...