maritbet girişmaritbet
Yakacık, metronun gelişinden sonra çok değerlenecek

Yakacık, metronun gelişinden sonra çok değerlenecek

Yakacık şu sıralar çok gözde olmasa da ilerleyen dönemlerde dikkat çeken bölgeler arasında yerini alacak gibi görünüyor.

Yakacık şu sıralar çok gözde olmasa da ilerleyen dönemlerde dikkat çeken bölgeler arasında yerini alacak gibi görünüyor. Bundaki en önemli etken ise tamamlanan ama henüz açılışı gerçekleşmeyen metro hattı..

KONJONKTÜR: Bir ara yoğun giden ve yeni projelerin hızla gelişmekte olduğu bölgede son altı aydır durgun bir piyasadan söz edilmesi mümkün. Metro inşaatı tamamlanmış olsa da henüz faaliyete geçmemiş olması bölgedeki durgunluğu etkiliyor.Bölgede öne çıkan cadde ve sokaklar arasında Yeni Mahalle Uğur Mumcu ve Cumhuriyet Mahalle'si sayılabilir.

YENİ YATIRIMLAR: Bölge yeni yatırımlar açısından pek hareketli olmamakla birlikte hâlihazırda var olan projelerde doluluk oranının yüksek olduğu örülüyor. Ticari yatırımlar açısından zayıf olan Yakacık'ta özellikle konut yatırımları ağırlıkta görünüyor.Metro hattının açılması ile birlikte bölgeye yeni yatırımlar gelmesi bekleniyor.

KİRALARDA DURUM: Bölgede genelde kiralar yüksek rayiç bedellerinin üstünde seyrediyor.Her kesimden kiracıların söz konusu olduğu bölgede kiralık fiyatları da bölgeye ve projeye göre değişkenlik gösteriyor. Özellikle kentsel dönüşümün olduğu bölgeler daha çok talep ediliyor.Eski binalarda ortalama 300 ile400 lira civarı daire kiralamak mümkünken markalı konutlarda kiralar 2 bin 500 liraya kadar yükseliyor.

SATILIKLARDA DURUM: Satılık piyasasının çok hareketli olduğu söylenemez. Genelde sabit gelirli kesim satılığa yöneliyor. Böylece kira ödeyerek vakit geçirmektense nakit ya da kredili ev sahibi olup kira derdinden kurtulmanın amacıyla ev alıyorlar. Özellikle gelişen bölgelere talep oluyor.

ALICI PROFİLİ: Bölge daha çok orta gelir ve üzeri alıcılar tarafından tercih ediliyor. Bu kesim genelde yeni projelere yoğun ilgi gösteriyor.Beyaz yakalı kesim dediğimiz kesim yoğunlukta olmakla birlikte devlet memurları da bölgeyi tercih edenler arasında yerini alıyor.

PRİM FIRSATLARI: Bölge prim anlamından çevre bölgelere göre daha kârlı bir durumda seyrediyor.Kısa sürede prim yapma fırsatı sunuyor. Dolayısıyla bölge hem oturum hem de yatırım amaçlı tercih ediliyor.

TİCARİ GAYRİMENKUL: Bölgede ticari ünitelere talep olmakla beraber ofislere gelen talep az zaten ofis projeleri de yoğunlukta değil. Ticari gayrimenkulde alım satımdan çok kiralama hareketliliği görülüyor.

Avantajlar ve dezavantajlarla eski, sıfır ve markalı konutlar

ESKİ KONUT: Eski binadan daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Alıcısına göre değişir ama ucuz olması maddi açıdan dar gelirli insanlar için bir avantaj olarak karşımıza çıkar. Dezavantajı ise güvenlik acısından deprem sonrası bir yapı ise olumsuz bir sonuç oluşturur.Alıcı ne kadara alabilir?50 bin ile 180 bin lira arasında. Kira getirişi ne olur? 300 ile 400 lira civarında.

MARKALI KONUT: Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Statü ve sosyal hayatı geliştirmesi avantajıdır markalı konut almaya yetecek bütçesi olan alıcı için ise dezavantajı olacağını düşünmüyorum. Alıcı ne kadara alabilir?250 bin liradan başlar. Kira getirişi ne olur?1.100 ile 2 bin 500 lira arasında değişir.

SIFIR KONUT: Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Günümüzde sıfır daireler deprem sonrası yapım olduğu için deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılıyor. Maddi açıdan alıcıyı zorlamıyorsa hiçbir dezavantajı bulunmuyor. Alıcı ne kadara alabilir? 150 bin lira ve üzerinde alınabilir. Kira getirişi ne olur? 600-100 lira arası değişir.

Milliyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MakGroup Balkon İstanbul'un tüm detayları belli oldu!
  • 26.01.2015 12:57

MakGroup Balkon İstanbul'un tüm detayları belli oldu!

MakGroup 18 yıllık sektör tecrübe ve birikimi ile hayallerde olan kalite ve konf ...

Yakacık Asia Park ödeme tablosu
  • 07.01.2014 10:32

Yakacık Asia Park ödeme tablosu

Asia Park Yakacık ödeme tablosu kapsamında konut fiyatının yüzde 60'ına kadar ba ...

New Yakacık'ta 240 bin TL'ye 2+1! Hemen teslim!
  • 23.07.2013 15:59

New Yakacık'ta 240 bin TL'ye 2+1! Hemen teslim!

Son 73 dairenin satıldığı New Yakacık projesinde hemen teslim durumdaki daireler ...

İstanbul'un dönüşüm haritası gözler önüne seriliyor!
  • 03.05.2013 09:29

İstanbul'un dönüşüm haritası gözler önüne seriliyor!

İstanbul dönüşüme hızlı başladı. Belediyelerin projeleri tam hız sürüyor, mahall ...

Yakacık Işıl Rezidans’ta 495 bin TL’ye! Aralık’ta teslim!
  • 07.04.2013 12:15

Yakacık Işıl Rezidans’ta 495 bin TL’ye! Aralık’ta teslim!

Kartal-Yakacık’ta inşa edilen Işıl Rezidans’ta 2+1 dairelerin satışı tamamlandı. ...

Işıl Residence Kartal’da 290 bin TL’ye 3+1! Son 27 konut!
  • 09.02.2013 11:18

Işıl Residence Kartal’da 290 bin TL’ye 3+1! Son 27 konut!

Anka Yapı’nın inşa ettiği Işıl Residence Kartal projesinde satılık 27 konut kald ...