maritbet girişmaritbet
'Yabancıların Türkiye'deki fuarlara ilgisi artıyor'

'Yabancıların Türkiye'deki fuarlara ilgisi artıyor'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İDEV ile 2. Doğu Marmara Gayrimenkul Fuarı açılışında konuşma yaptı.

Hisarcıklıoğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliğiyle düzenlenen 4. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı (İDEV) ile 2. Doğu Marmara Gayrimenkul Fuarı açılışında yaptığı konuşmada, Kocaeli'de sanayici ve kamu kurumları arasında güzel bir uyum olduğunu, bu anlamda başarılı çalışmalar yapıldığını söyledi. 

Kentlerde yapılan fuarcılığın bölgeye ekonomik canlılık kazandırdığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, yapılan bu fuarın sonunda hayırlı iş olduğunu kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, yılda 600 bin çiftin evlendiğini dile getirerek, "600 bin çiftin evlendiği bir ortamda müthiş bir pazar, evlilik işi 30 milyarlık bir pazar. Evlilik deyip de es geçmeyin, tam 30 milyarlık bir pazar. Bunun Kocaeli'ye gelmesi kente başka bir vizyonu da getiriyor. Fuarlar hem manevi yönüyle hem de ekonomik büyüklüğü açısından çok önemli. Bu kapsamda TOBB olarak fuarcılığın sisteme ve düzene girmesi için her türlü katkıyı vermeye devam ediyoruz." diye konuştu. 

"Yılda 22 milyon kişi Türkiye'de fuarları ziyaret etmektedir"

Fuarcılığa büyük önem verdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de fuarlara katılanlara toplam 3 milyon metrekareden fazla stant alanı verildiğini bildirdi.

"Yılda 22 milyon kişi Türkiye'de fuarları ziyaret etmektedir." diyen Hisarcıklıoğlu, "Bunun içinde de yaklaşık 600 bin yabancı yurt dışından bizdeki fuarları ziyaret etmek için gelmektedir. Her yıl da bu giderek artıyor. Fuarcılık, Türkiye'de yeni bir ticari faaliyet haline geldi. Bu açıdan Kocaeli'de bu faaliyeti kutluyorum. Kocaeli'de yılda 6 fuar düzenliyoruz. İnşallah bunun girdisini Kocaeli kazanacak, sanayicimiz kazanacak, tüccarımız kazanacak." ifadesini kullandı. 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da kentin sanayi ve ticaret kenti olduğunu aktararak, fuarların üretici, tüketici ve yeni ürünleri bir araya getirdiğini söyledi.

Fuarların kentlere ekonomik hareketlilik kazandırdığını belirten Aksoy, emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise fuarcılığı kent olarak önemsediklerini ifade ederek, kentin fuarcılık alanında da her geçen gün iyi noktaya gittiğini kaydetti.

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, oda olarak Kocaeli ve Türkiye'ye değer katmak için projeler ürettiklerini aktararak, ekonomik potansiyeli açısından kentin Türkiye'de önemli bir yeri olduğunu bildirdi.

Kocaeli'yi fuar kenti de yapmak istediklerini anlatan Bulut, bunun için gerekli tecrübelerinin bulunduğunu anlattı. 

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da kentte paydaşlarla beraber çalışarak başarılı sonuçlar elde ettiklerini vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ise Doğu Marmara'daki illerin iş birliğiyle fuarlar yaptıklarını belirterek, yabancı alım heyetlerinin de Kocaeli'ye gelmesiyle kentin ticari cazibe merkezi olmaya aday olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Aksoy, Karaosmanoğlu, Hisarcıklıoğlu, Bulut, Zeytinoğlu, Alagöz ve beraberindekiler, fuarın açılış kurdelesini kesti.

Protokol üyeleri, daha sonra fuardaki stantları gezdi. 

Fuar, 25 Mart'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin otomobili TOGG, Samsun'da sergilendi
  • 19.05.2022 16:18

Türkiye'nin otomobili TOGG, Samsun'da sergilendi

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye' ...

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak
  • 09.02.2022 16:01

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi ...

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"
  • 10.03.2018 11:17

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Özel se ...

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"
  • 06.03.2018 14:58

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir-İs ...

"81 ilin risk afet planı yıl sonuna kadar tamamlanacak"
  • 25.03.2021 16:48

"81 ilin risk afet planı yıl sonuna kadar tamamlanacak"

İçişleri Bakanlığı ile TOBB, TZOB ve TİSK arasında "Afet Eğitim İş birliği Proto ...