maritbet girişmaritbet
Y kuşağının istekleri önemli parametreler

Y kuşağının istekleri önemli parametreler

Tago Architects’in kurucusu Y.Mimar Gökhan Aktan Altuğ, ofis projelerinde mekansızlaşma, yenilebilir enerji ve sosyal yaşam kurgusuna dikkat ediyor.

Tago Architects'in kurucusu Y.Mimar Gökhan Aktan Altuğ, Türkiye'nin önde giden kurumsal firmaları için ofis projeleri tasarlıyor. İstanbul merkez ofisinin dışında Tokyo, Bükreş, Kiev ve Dubai'deki ofislerinde Avrupa, Orta Asya ve Uzakdoğu'da projeler üreten Y.Mimar Gökhan Aktan Altuğ, yeni nesil ofislerin üç ana trendini açıklıyor.

Tago Architects, Enervis, Sur Yapı, Fer Yapı, Ulugöl Otomotiv, Taugutec, İçdaş gibi kurumsal firmalar için mimari ve iç mimari ölçekte ofis tasarımlarına imza atıyor. Tago Architects, ofis projelerine işlevin gerektirdiği niteliklerde çok yönlü bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

“Mekansızlaşma”, “Yenilenebilir Enerji” ve “Sosyal Yaşam Kurgusu”

Tago Architects'in kurucusu Y.Mimar Gökhan Aktan Altuğ, her ofis yapısının, içerisinde üretilen iş bağlamında hem farklı bir tasarım anlayışı, hem de farklı bir mekan organizasyonu gerektirdiğine inanıyor. Altuğ, çekirdek yerinin ve aks sisteminin iyi kurgulandığı, zaman içerisindeki değişikliklere uyum sağlayacak mekansal planlamaya sahip, bölünebilir ofisler tasarlamanın gerekliliğini yerine getiriyor.

Y.Mimar Gökhan Aktan Altuğ, yeni nesil ofislerle ilgili olarak şu açıklamalarda bulunuyor:

Eskiden ofis tasarımlarında, çalışan beklentileri çok fazla dikkate alınmıyordu; ancak güncel durumda ofisler arası görsel bağlantının, ortak sosyal alanların iş gelişimine ve çalışan bağlılığına katkılarının farkına varıldı. Burada teknoloji ile iç içe büyüyen, dinamik ve gelişime açık Y kuşağının istekleri önemli parametreler olarak karşımıza çıkıyor. Güncel eğilimlerin, ofis alanındaki sosyal yaşam kurgusu ve birimler arasındaki ilişkiler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Eskiden birimleri kat kat bölerken, şimdi artık farklı bir bakış açısı içerisindeyiz. Dolayısıyla tasarımlarımızı, o ofiste üretilen işin kendi dinamiklerini de dikkate alarak yapıyoruz.

 Y kuşağının istekleri önemli parametreler 

Ofis yapılarını çok önemli ticari ürünler olarak değerlendiren Tago Architects, bu ticari değerin de mimari planlama ve kurgu bazında ölçüldüğünü belirtiyor. Kocaeli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Taegutec Fabrika ve Yönetim Binası, Gökhan Aktan Altuğ ve ekibinin bu bakış açısıyla ele aldığı ofis tasarımlarından. Mimar bu projede; ofis kültürünün, iş hayatının ve sosyal yaşamın farklı ihtiyaçlarını bir araya getirerek, profesyonel hayatın çalışanlar üzerindeki olumsuz yansımalarını minimize etmeyi hedefliyor.

Tago Architects kurucusu Gökhan Aktan Altuğ, ofis yapılarına ekolojik değerler katabilmenin önemini şu sözlerle vurguluyor: 

Ofis yapılarının, mimari tasarımdan iç mimari tasarıma kadar bütün detaylarının sürdürülebilirlik kavramı üzerine kurgulanması hem çalışan mutluluğu, hem de tasarım anlamında başarıyı getiriyor. Örneğin, çift cephe tasarımlarında arada sadece cephenin bakımı için bırakılan boşluklardan ziyade, çıkılabilir kat bahçeleri yaratarak hem çift cepheyi anlamlandırıyor hem de her katta kolay ulaşılabilir kat bahçeleri yaratıyoruz. Doğal ışığı içeriye maksimum derecede almaya, güney ve kuzey cephelerine uygun bir işlev dağılımı yapmaya ve önlem almaya, güneş kırıcılarını da en verimli olacak noktalarda doğru kullanmaya dikkat ediyoruz. Enerji tüketiminin en yoğun olduğu yapı tipolojilerinden biri olan ofislerde akıllı bina uygulamalarının ve otomasyon sistemlerinin kullanımına da büyük önem veriyoruz

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Roya Nova, TAGO Architects imzası taşıyor
  • 09.11.2017 16:18

Roya Nova, TAGO Architects imzası taşıyor

Tago Architects tasarımı Roya Nova projesi Anadolu Yakası’nın yaşam merkezi Ataş ...

Y kuşağının istekleri önemli parametreler
  • 06.02.2017 14:35

Y kuşağının istekleri önemli parametreler

Tago Architects’in kurucusu Y.Mimar Gökhan Aktan Altuğ, ofis projelerinde mekans ...

Tago, eğitim yapılarını farklı mekansal kurgu ile tasarlıyor
  • 04.11.2016 15:46

Tago, eğitim yapılarını farklı mekansal kurgu ile tasarlıyor

Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects, 4 farklı coğrafyada 7 e ...

Tago'nun yeni imzası, Selçuklu Vadi!
  • 17.07.2016 11:46

Tago'nun yeni imzası, Selçuklu Vadi!

Sancaktepe'deki Selçuklu Vadi projesi, Tago Architects imzası taşıyor. ...

Tago Architects eski nesil ofis mekanlarını yeniden kurguluyor
  • 15.06.2016 15:59

Tago Architects eski nesil ofis mekanlarını yeniden kurguluyor

Tago Architects tarafından tasarlanan Ulugöl Otomotiv Ofisi, Ataşehir’de bulundu ...

Taksim Rezidans'a, Tago Architects imzası!
  • 11.05.2016 14:19

Taksim Rezidans'a, Tago Architects imzası!

Tago Architects'in tasarladığı Taksim Rezidans projesi mimarisi ve fonksiyonelli ...