maritbet girişmaritbet
Vodafone, Türkiye Elektrik İletim’in fiber alt yapı ihalelerini kazandı

Vodafone, Türkiye Elektrik İletim’in fiber alt yapı ihalelerini kazandı

Türkiye’nin dijital bağlantılı çağda bölgesel lider konumuna yükselmesi için yatırımlarını sürdüren Vodafone, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin fiber altyapı ihalelerini kazandı

Türkiye'yi kuzeyden güneye, doğudan batıya saran ek fiber optik hat yatırımı dâhil 300 milyon TL altyapı yatırım bedeline sahip olacak proje, Vodafone'un Türkiye'deki fiber optik altyapısını 2,5 katına çıkaracak. Mevcut 1 milyon kilometreyi aşan Vodafone global fiber şebekesine entegre olacak ağ sayesinde Türkiye, Avrupa'dan Hindistan'a ulaşan ses ve veri ağının köprüsü olma görevini üstlenecek. Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla yeni marka kimliğini duyuran ve altyapı yatırımlarına hız vereceğini açıklayan Vodafone Türkiye, dünya çapında en son telekomünikasyon hizmetlerini yurda yayma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Son 4,5 yılda altyapısına 3,7 milyar TL yatırım yapan Vodafone, yeni dönem yatırımlarının ilk ayağı olarak Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin (TEİAŞ) enerji iletim hatlarında bulunan fiber optik kablolarının kullanım hakkı ihalelerini, toplam 45 milyon 699 bin euro (128 milyon TL) bedelle 15 yıllığına aldı. Vodafone Türkiye, kullanım hakkını aldığı mevcut hatlara erişim için kuracağı ek fiber optik ağıyla da toplam fiber hat altyapısını 2,5 katına çıkaracak. Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına uzanan büyük fiber optik ağ yatırımı için ihale bedeli dahil 300 milyon TL altyapı yatırım bedeli öngören Vodafone'un TEİAŞ'tan kullanım hakkını aldığı fiber ağ, ilk etapta 3x100 Gbps'lik kapasite sunacak. Ek yatırımlarla yeni kurulacak fiber optik ağla birlikte maksimum kapasite 80x100 Gbps'ye erişecek.

Vodafone Türkiye'nin santral ve transmisyon toplama merkezlerinin TEİAŞ'ın hatlarına bağlanması ile toplamda 2,5 katına çıkacak Vodafone Türkiye'nin fiber ağı, Vodafone Grubu'nun tüm dünyadaki 1 milyon kilometreyi aşan fiber ağıyla da entegre olacak. Vodafone'un transmisyon altyapısını güçlendirecek proje, Türkiye'nin Avrupa'dan Asya'ya fiber köprü olmasını da sağlayacak. Bu altyapı, gelecek mobil iletişim teknolojilerinde kullanıcılara 1 Gbps'ye kadar bant genişliğinin karşılanmasına imkan tanıyacak. Vodafone, TEİAŞ'tan kullanım haklarını aldığı fiber ağlar ile Türkiye'nin dört bir yanına “süper internet” hizmetini götürmeyi hedeliyor. 

“Türkiye, Avrupa'dan Hindistan'a ses ve veri ağına köprü olacak”
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, konu hakkında şu değerlendirmede bulundu:
“Vodafone Türkiye olarak ülkemizi genişbant mobil iletişim ve dijital dönüşümünde dünya ligine çıkarma hedefiyle faaliyet gösteriyoruz. Bu geleceği gerçek kılacak dönüşümün lideri olarak, sürekli teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarımızla şekillendireceğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi'ni ilan ettik. Dijital bağlantılı dünyanın yeni merkezi Türkiye'yi bilgi ve iletişim teknolojilerinde bölgenin doğal liderine dönüştürmek ve abonelerimize “küçük mucizeleri” yaşatmak hedefiyle son 4,5 yılda altyapımıza toplam 3,7 milyar TL yatırım yaptık ve altyapı ekipman sayımızı üç katına çıkardık. Türkiye'yi dünyanın en ileri 3G teknolojisi HSPA+ ile buluşturduk. 
Artan veri ihtiyacını karşılamak ve mobil interneti herkes için erişilebilir kılmak adına fiber ağımızı güçlendirecek yeni projemizi başlatıyoruz. Bütünleşik telekomünikasyondan mobil ihtiyaçlara kadar, Türkiye'yi dijitalleşmeye götürecek ve yeni dünyanın merkezindeki en önemli aktörlerden biri kılacak fiber şebekemizi, TEİAŞ'tan kullanım hakkını aldığımız fibet hatlarla güçlendiriyoruz. Ayrıca iki yıl içinde bu ana hatları şebekemize eklemek üzere yepyeni fiber ağlar inşa edeceğiz. Yaklaşık 300 milyon TL'lik altyapı yatırımıyla oluşturacağımız bu yeni ağımızla, Vodafone Türkiye'nin fiber şebekesini 2,5 katı büyüklüğe eriştirmeyi planlıyoruz. Mevcut 1 milyon kilometrelik Vodafone global fiber şebekesine entegre olacak ağımız sayesinde ülkemiz, Avrupa'dan Hindistan'a ulaşan ses ve veri ağının köprüsü görevini üstlenecek. Vodafone Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de yatırımlarımızı artırarak sürdürme kararlılığında olduğumuzu, faaliyetlerimize bu bilinçle her zamankinden daha güçlü ve güvenle devam ettiğimizi ifade etmek isterim.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı
  • 20.03.2023 11:58

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı

Deprem sonrası 11 ilde TEİAŞ'a ait elektrik iletim tesislerinde 717 milyon lira, ...

TEİAŞ, Çanakkale ve Tekirdağ'da bazı taşınmazları kamulaştıracak
  • 14.02.2022 10:29

TEİAŞ, Çanakkale ve Tekirdağ'da bazı taşınmazları kamulaştıracak

TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ait "380 kV Sütlüce-3-Çorlu 380 Enerji İletim Hattı Proj ...

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişti
  • 10.07.2021 10:40

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişti

Özelleştirme kapsamında bulunan bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri kar ...

Elektrikte güneş enerjisinin payı %7.5’e yükseldi
  • 17.08.2021 09:21

Elektrikte güneş enerjisinin payı %7.5’e yükseldi

Türkiye’nin ocak-temmuz dönemindeki toplam elektrik üretiminin yüzde 4.2’sinin s ...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 10 bin megavatı aştı
  • 10.08.2021 13:22

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 10 bin megavatı aştı

Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren şirket sayısı 3 bin 580'e ...

Evcil Solar’ın 2021 hedefi 40 milyon dolarlık proje!
  • 15.03.2021 16:41

Evcil Solar’ın 2021 hedefi 40 milyon dolarlık proje!

2020’de güneş enerjisine 3 milyon euroluk yatırım yapan Evcil Solar’ın, 2021 yıl ...