maritbet girişmaritbet
Vladimir Putin bu malikanede mi yaşıyor?

Vladimir Putin bu malikanede mi yaşıyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ait olduğu iddia edilen mâlikane ilk kez görüntülendi.

Vladimir Putin'e ait olduğu iddia edilen ve havadan çekilen ‘saray' fotoğrafları ülkede özellikle muhaliflerin büyük tepkisine yol açtı.

Rusya'da yönetimin en büyük muhalifi olarak bilinen Aleksey Navalni'nin kurduğu “Yolsuzlukla Mücadele Fonu”, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Gelendzhik'te yaptırdığı öne sürülen malikânenin kuşbakışı çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Basında “Putin'in Sarayı” olarak anılan malikânenin 1 milyar dolara (2 milyar 581 milyon TL) mâl olduğu iddia ediliyor.

Bir dönem Putin'e yakınlığı ile bilinen bir iş adamı olan, ancak Putin hükümeti aleyhine olacak bilgileri basına sızdırdığı anlaşılınca Avrupa'ya kaçmak zorunda kalan Sergei Kolesnikov, malikânenin uzun süredir Rus devlet başkanına ait olduğunu savunuyordu. Kolesnikov, sağlık tesisleri altyapı projeleri için zengin işadamlarından alınan fonlardan kırpılan paralar ile “Putin'in Sarayı”nın yaptırıldığı öne sürmüştü.

"Vladimir Putin'in evi değil"

Putin'in basın sözcüsü yaptığı açıklamada iddiaları yalanlarken, malikâneyle bir bağlarının bulunmadığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde Kremlin yakınlarında suikast sonucu öldürülen Rusya'nın önde gelen muhalefet liderlerinden Boris Nemtsov da 2012 yılında yazdığı kitabında, Putin'in 20 sarayı, 43 özel jeti, 15 helikopteri ve 4 tane lüks yatı olduğunu iddia etmiş, Putin'in devlet malını kötüye kullandığını savunmuştu.

Sarayda her lüks mevcut

Devasa bir arazi üzerine inşa edilmiş olan malikâne; Rusların Karadeniz kıyısında yer alan gözde tatil beldesi Gelendzhik'te bulunuyor. İtalyan tarzı döşenmiş malikânede, mermer kaplı banyolar, spor salonu, spa merkezi, gizli bir çay evi, üç helikopterin inebileceği büyüklükte bir helikopter pisti ve sahile direkt ulaşım sağlayan asansörler bulunuyor.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vladimir Putin bu malikanede mi yaşıyor?
  • 08.04.2015 14:38

Vladimir Putin bu malikanede mi yaşıyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ait olduğu iddia edilen mâlikane ilk kez g ...