maritbet girişmaritbet
Villa inşaatı Bodrum'u yıktı

Villa inşaatı Bodrum'u yıktı

Bodrum’da dere yatağının başlangıcına yapılan bir villanın inşaatındaki molozların derenin ağzını kapattığı için sel sularının taştığı ortaya çıktı

Bodrum Yarım Adası'nda 5 binin üzerinde kaçak ve ruhsatsız  yapı bulunurken, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 3 yıl önce Kurban Bayramı tatili sırasında Bodrum yarımadasını denizden denetlemişti.

TALİMATI MAHKEME ENGELLEDİ

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kaçak yapıların yıkılması talimatını verdiğinde bakanlığın yıkım kararını mahkemeler durdurdu. Bakanlık Bodrum başta olmak üzere Muğla'daki kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkımına karar verdi. Karar yerel yönetimlere iletildi. Konut sahipleri İdari Mahkeme'ye başvurarak yıkım kararlarını durdurdu. Bunun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da eli kolu bağlandı.

'Yetkililere defalarca bildirdik'

Bodrum'daki sel felaketinde 300'ün üzerinde otomobil, 2 bine yakın ev ve işyeri de zarar gördü. Mahalleli Aydın Bıyık, “Derenin giriş bölümüne bir villa yapıldı. Villadan arta kalan molozlar derenin girişini kapattı. Yukarıdan gelen su dereye akmadığı için böyle oldu. Derenin ağzının kapılı olduğunu yetkililere defalarca bildirdik. Ancak  bugüne kadar hiçbir şey yapmadılar” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Villa inşaatı Bodrum'u yıktı
  • 25.09.2015 09:59

Villa inşaatı Bodrum'u yıktı

Bodrum’da dere yatağının başlangıcına yapılan bir villanın inşaatındaki molozlar ...