maritbet girişmaritbet
Vialand Eğlence Merkezi, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından dün açıldı!

Vialand Eğlence Merkezi, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından dün açıldı!

Temalı park, AVM, gösteri merkezi ve şehir parkını bir arada sunan farklı konseptiyle dünyada bir ilk olan VIALAND’in açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. 26 Mayıs 2013, Pazar günü kapılarını yıllık 30 milyon ziyaretçi hedefiyle açan VIALAND, temalı parkı, alışveriş caddelerinden oluşan AVM’si, konsept mağazaları, büyük etkinlik alanları ile Türkiye’yi yepyeni bir proje ile tanıştırıyor

Türkiye'nin dünya standart ve ölçeğindeki ilk temalı parkını, alışveriş caddeleri ve gösteri merkeziyle bir araya getiren VIALAND, 26 Mayıs 2013, Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. VIALAND'in açılışını çocuklarla birlikte gerçekleştiren Başbakan, yine çocuklarla birlikte temalı parkı gezdi ve hediyeler dağıttı. Açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Gürsoy Grup CEO'su Abdurrahman Gürsoy, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ile Ankara ve İstanbul protokolünden birçok üst düzey isim katıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Gürsoy Grup & Via Properties ortak girişimiyle İstanbul'un kalbi Eyüp'te yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğündeki 600 dönümlük arazide 1 milyar 150 milyon TL yatırım maliyetiyle inşa edilen VIALAND, ülkemize ilk kez getirilen King Kong, Adalet Kulesi, Çılgın Nehir, Viking, Zindan, Safari Tüneli, Minik Kaşifler gibi 50'den fazla eğlence ünitesiyle dünyadaki birçok popüler temalı parkı geride bırakıyor. Türkiye'nin ilk temalı parkını, gösteri merkezi, alışveriş caddeleri ve şehir parkıyla bir arada sunan VIALAND, konseptiyle tüm dünyada fark yaratan projelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Dünyanın en popüler temalı parklarının sahip olduğu standartlarda ve ölçekte inşa edilen VIALAND'in temalı parkının masal dünyasının kapılarını, girişindeki 2000 m²'lik alanda tüm görkemiyle yükselen VIALAND Şatosu aralıyor. Oyun Dünyası, Efsaneler Dünyası ve Macera Dünyası bölümlerinden oluşan temalı parkta hem yetişkinler hem de çocuklar için birbirinden eğlenceli ve heyecan verici 50'den fazla eğlence ünitesi bulunuyor. 

VIALAND temalı parkının gençlere ve kendini genç hissedenlere özel kurgulanan Macera Dünyasında, Adalet Kulesi (Tower Ride), Çılgın Nehir (Rafting Ride), Viking (Splash Coaster), Jetski, King Kong, 360, Hayal Perdesi gibi 50'den fazla ünite yer alıyor. Zindan ve Safari Tüneli ise aileleri heyecan dolu bir gezintiye çıkarıyor. Muhabbeti dışarı sızdıran ahşap evleri, el sallanan neşeli cumbalarıyla “Bir Zamanlar İstanbul Sokağı” eski İstanbul mahalle hayatını ve kültürünü yaşatıyor. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini eğlenceli bir biçimde canlandıran Fatih'in Rüyası ve Maceraperest (Family Coaster) üniteleri ise Temmuz 2013'ün başında, Nefeskesen (Roller Coaster) ünitesi ise 2013'ün sonunda hizmete girecek. 

10 farklı ünitenin ve “Gelin Oynayalım” isimli açık hava oyun alanının bulunduğu “Oyun Dünyası”,  çocukların renkli bir ortamda gönüllerince vakit geçirebileceği şekilde tasarlandı. VIALAND, engellileri de unutmadı. Açık hava oyun parkındaki salıncakların bir kısmı engelli çocuklar için özel olarak tasarlandı. Minik Kaşifler, Atlıkarınca, Hayal Makinası, Küçük Madenciler, Neşeli Çiftlik, Uçan Çocuklar, Mini Kule, Çarpışan Arabalar, Kahraman İtfaiyeciler, Minik Yarışçılar… Ve daha birçok ünite minik ziyaretçilere ve onların ailelerine VIALAND'de keyifli anlar yaşatıyor. 

Şato manzarasında 250 farklı mağazada alışveriş keyfi VIALAND'de 

Seçkin ve ünlü markaları AVM merkezinde toplayan ve 7'den 70'e herkesin kaliteli zaman geçirip alışveriş yapabileceği en eğlenceli adres olmayı hedefleyen VIALAND'in yapımı 24 ayda tamamlandı. VIALAND'in 110 bin m2 kiralanabilir alanında alışveriş caddeleri üzerinde 109 farklı cephe, 250 mağaza yer alıyor. Temalı parktaki eğlenceyi alışveriş bölümüne taşıyan özel gösteriler ve uygulamalarla da bambaşka bir alışveriş deneyimi yaşayan ziyaretçiler, bu alanda temalı parkın görkemli şatosunun büyüleyici manzarası eşliğinde açık havada alışveriş yaparken aynı zamanda eğlenip yemeklerini yiyip keyifli vakit geçirebiliyor. Dünyaca ünlü seçkin markaların yer aldığı VIALAND'in yeme-içme alanında Türk ve dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmak da mümkün. VIALAND içinde bulunan gölet ve yürüyüş yollarını da içeren 100 dönümlük şehir parkında ziyaretçiler özgürce dolaşıp temiz havanın keyfini çıkarabiliyor.

AveaPark'ta yaz boyunca 25 farklı konser

VIALAND'in bir diğer bölgesi olan AveaPark'ta Haziran ayından Eylül ayının sonuna kadar birbirinden ünlü isimlerin sahne alacağı 25 farklı konser düzenlenecek. 10 binden fazla misafiri aynı anda ağırlayabilecek kapasiteye sahip AveaPark'ta Ramazan'a özel etkinlikler de gerçekleştirilecek. 

VIALAND Temalı Parkına Maximum Kart markası ile destek veren İş Bankası, parkı ziyarete gelen kredi kartı müşterilerine sunacağı fırsatlar ile ayrıcalıklı bir eğlence deneyimi sunacak. İş Bankası Maximum Kart sahipleri kendilerine özel ayrılacak gişelerden, bilet alımlarında ve park içerisindeki alışverişlerde sunulacak ödeme fırsatlarına kadar birçok ayrıcalıktan faydalanacaklar.

VIALAND'e 2014 yılında temalı otel de eklenecek. 5 yıldızlı temalı otel bünyesinde 250 oda, 12 adet özel suit oda ve aile odaları bulunacak. Tüm odalarda çocuklar için özel tasarlanmış yatak ve banyoların yanı sıra yeme içme alanlarında özel çocuk üniteleri ile otel misafirlerine rüya gibi bir deneyim sunulacak.

Hem ülkeye hem de bulunduğu bölge ve şehre çok büyük katkılar sağlayacak olan VIALAND'de personel alımında Eyüp ve Gaziosmanpaşa Belediyelerinin düzenlemiş olduğu mesleki eğitim kurslarından kaynak sağlanarak, personelin yaklaşık %70'i yakın çevreden temin edildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vialand'da büyük sürpriz! Yeni oyuncaklar...
  • 21.08.2014 14:08

Vialand'da büyük sürpriz! Yeni oyuncaklar...

İstanbul'un en önemli oyun merkezi olan Vialand'in Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, ...

"Yılda 30 milyon ziyaretçiye ulaşıyoruz"
  • 20.08.2014 15:53

"Yılda 30 milyon ziyaretçiye ulaşıyoruz"

Eyüp'te yer alan eğlence merkezi Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, emlaktason ...

Vialand Fetih Gösterisi yayında
  • 01.04.2014 16:05

Vialand Fetih Gösterisi yayında

Vialand Tema Park içerisinde yayınlanan Fetih Gösterisi emlaktasondakika.com'da ...

Vialand 2014 yeni sezon açılış toplantısı yayında
  • 01.04.2014 14:59

Vialand 2014 yeni sezon açılış toplantısı yayında

Eyüp Alibeyköy aksında yer almakta olan Vialand, 2014 sezonunu açtı ...

Vialand'da 2014 sezonu açıldı, tanıtım filmi yayında
  • 01.04.2014 13:55

Vialand'da 2014 sezonu açıldı, tanıtım filmi yayında

İstanbul'un en büyük tema parkı Vialand yeni sezonun kapılarını açtı. Tanıtım fi ...

Ortadoğu'nun en büyük turizm fuarında VIALAND'a büyük ilgi
  • 26.04.2016 11:31

Ortadoğu'nun en büyük turizm fuarında VIALAND'a büyük ilgi

İTO, Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarı Arabian Travel Market’te (ATM), “There i ...