maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu ‘Adnan Menderes Barajı'nın tamamlanmasıyla taşkınlar önlendi’

Veysel Eroğlu ‘Adnan Menderes Barajı'nın tamamlanmasıyla taşkınlar önlendi’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Adnan Menderes Barajı’ndan sonra Gökbel barajını yaptıklarını belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adnan Menderes Barajı'nın tamamlanmasıyla son 3-4 yılda yaklaşık 400 trilyon liralık taşkın zararının önlendiğini belirterek, "Şimdi de Gökbel barajını yapıyoruz. Aydın'a 34 tane daha gölet ve sulama yapacağız" dedi. Aydın'ın Söke ilçesinde sivil toplum temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Eroğlu, hükümetleri döneminde Aydın'a çok büyük yatırımlar yapıldığını belirtti. "Aydın'a 11 yılda 11 milyar liralık dev yatırımlar yaptık" diyen Eroğlu, sadece kendi bakanlık bütçesinden kente 3,9 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini ifade etti. Yatırımlarla Aydın'ın Türkiye'nin önde gelen illeri arasına girdiğini kaydeden Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yatırımlar kesintisiz devam etmektedir. Aydın ovalarında bütün sulamaları gerçekleştirdik. Aydın orman, su, meteoroloji yatırımlarıyla parlayan yıldız olma yolunda hızla ilerliyor. 1862 yılından beri Ege Bölgesinin hayali olan Çine Adnan Menderes Barajı'nı bitirmek bize nasip oldu. Rahmetli Adnan Menderes o dönemde 'keşke birileri buraya  baraj yapsa' demişti, biz onun rüyasını gerçekleştirdik. Çine Adnan Menderes Barajı yapılmadan önce her su taşkınında 150-200 trilyon zarar oluşuyordu. Bu baraj sayesinde son 3-4 yılda yaklaşık 400 trilyon liralık taşkın zararı önlendi. Şimdi de Gökbel Barajını yapıyoruz. Aydın'a 34 tane daha gölet ve sulama yapacağız."

İkizdere Barajı'nın tamamlanmasıyla Aydın'ın 2060'lı yıllara kadar içme suyu sorununu ortadan kaldırıldığını, Dandalaz Barajı'nın da bu konuda ile önemli katkısının olacağını kaydeden Bakan Eroğlu, "Son yıllarda yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile dünyada orman varlığını arttıran nadir ülkelerden biri olduk. Türkiye çapında 11 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bunun sonucu Dünya Ormancılık Zirvesi ilk kez 27 yıl sonra Türkiye'de yapıldı. Arıcılığı geliştirmek, organik bal üretimini desteklemek için ülke genelinde 'bal ormanları' tahsis ettik. Herşey millet için anlayışı bu. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı ile hareket ediyoruz" diye konuştu.

Geçmişte yüzde 63 faizlerle devletin borçlandırıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, "Artık İMF'ye borç verecek konuma geldik. Faizler indi, fark yatırım olarak dönmeye başladı. Artık devletin kasasında kalıyor, şimdi bizde para bol" dedi. Bakan Eroğlu, Beşparmak Barajı'nın yapımını Aydın Belediyesi'nin mi gerçekleştireceği yönündeki bir soru üzerine ise, Aydın Belediyesi'nin bu yatırımı gerçekleştirecek ekibinin ve yetkisinin bulunmadığını belirtti. 

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, çarşıda esnafını ziyaret ederek, vatandaşlara fidan dağıttı, ikram edilen baklava ve çiğ köfteden yedi.

Öte yandan Bakan Eroğlu, Söke Ülkü Ocakları Başkanlığını da ziyaret ederek buradakilerle sohbet etti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"
  • 15.01.2022 17:15

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağı ...

Adnan Menderes Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 19'a geriledi
  • 09.07.2021 10:06

Adnan Menderes Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 19'a geriledi

Avrupa'nın en yüksek barajı olarak bilinen Adnan Menderes Barajı'ndaki doluluk o ...

Samsun'da fabrika kurmak isteyenlere ücretsiz yer tahsisi!
  • 13.07.2020 10:21

Samsun'da fabrika kurmak isteyenlere ücretsiz yer tahsisi!

Samsun Havza Belediyesi organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen iş ins ...

Karaman'da 120 milyon liralık 8 tesisin temelini atıldı
  • 03.11.2017 15:55

Karaman'da 120 milyon liralık 8 tesisin temelini atıldı

Karaman’a yapılacak 8 tesisin temel atma töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Veyse ...

Eroğlu: Marmara'ya 21 milyar TL'lik yatırım yapacağız
  • 03.06.2017 10:21

Eroğlu: Marmara'ya 21 milyar TL'lik yatırım yapacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara Bölgesi'ne baraj, gölet ve mill ...

Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı
  • 09.04.2017 11:59

Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yapılacak Yiğitler Barajı'nın temeli, Bakan Eroğlu' ...