maritbet girişmaritbet
Van’da yıkılan Bayram Oteli’nin sahibi Tevfik Bayram’ın yargılanması başladı!

Van’da yıkılan Bayram Oteli’nin sahibi Tevfik Bayram’ın yargılanması başladı!

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde yıkılan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram, ilk kez hakim karşısına çıktı

 

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde yıkılan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın tutuklu sanığı Tevfik Bayram'ın hazır bulunduğu duruşmayı, depremde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sebahattin Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz ile Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin yakını ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de izledi.

Duruşmada, mahkeme başkanı Serdar Gürler, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 24 kişinin ölümüyle ilgili hazırladığı ve ''Bilinçli taksirli ölüme sebebiyet vermek'' suçundan 22,5 yıla kadar hapsinin istendiği iddianameyi okudu.

İddianamenin okunmasının ardından söz alan Bayram, oteli Mehmet Sıddık Bayram Sanayi ve Limited Şirketi'nden 2008 yılında kiraladığını, otelde kiracı ve işletmeci olduğunu savundu.

Bayram, 23 Ekim 2011'de meydana gelen ilk depremin ardından otelin bir süre kapalı kaldığını, daha sonra otelin alt kısmında bulunan bir banka şubesinin aldığı 'sağlam' raporu doğrultusunda yeniden hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Otel ve alt katında bulunan iş yeri sahiplerinin ilk depremden sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulunduğunu anlatan Bayram, şunları kaydetti:

''Ancak başvurulara rağmen kimse gelip inceleme yapmadı. Sigorta şirketi inceleme yaptı ve sadece boya çatlağı olduğu gerekçesiyle 10 bin 520 lira tarafımıza ödeme yapılmasını kararlaştırdı. Otelin alt katında kiracı olan bir banka şubesinin yaptırdığı analizlerin sağlam çıkmasının ardından oteli depremden 6 gün sonra açtık. İkinci deprem meydana gelmeden 20 dakika önce ben de otelden ayrılmıştım. Zaten ilk depremin ardından tüm aile fertleri ile daha güvenli olduğu düşüncesiyle otelde kalıyorduk.''

Sanık avukatı: ''Van depreminin Veli Göçer'i Tevfik Bayram oldu

Sanık avukatı Mehmet Denizoğlu da devlet yetkililerinin açıklaması sonrası binalara girildiğini iddia ederek, otelin de bu açıklamalardan sonra faaliyetine devam ettiğini öne sürdü.

Denizoğlu, depremden sonra yıkılan binalarla ilgili 90 soruşturma açıldığını bildirerek, ''17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara depreminde Veli Göçer vardı. Van depreminin Veli Göçer'i de Tevfik Bayram oldu. Sadece benim müvekkilim tutuklanmış, kurban seçilmiştir. Bu hukuka ve eşitliğe aykırıdır'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra depremde yaşamını yitiren 8 kişinin ailesinin tek tek söz aldığı duruşmada, Tevfik Bayram'ı vicdansızlıkla suçlayan aileler, adalete güvendiklerini bildirdi.

Aileler sinir krizi geçirdi

Duruşma sırasında, Bayram Oteli'nde hayatını kaybeden Serdar Karabulutoğlu'nun kız kardeşi Sibel Karabulutoğlu, ''Katil'' diye seslendiği Tevfik Bayram'a, ''Benim yaşadığım acıyı sen de yaşa. Senin çocukların da parçalansın'' diyerek sinir krizi geçirdi. Salonda bulunan diğer ailelerin de gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Mahkeme heyetinin, müdahil ve sanık avukatlarına son kez söz hakkı verdiği duruşmada, sanık avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep ederken; müdahil vekilleri de savunma için ek süre istedi.

Mahkeme heyeti, bir süre ara verdiği duruşmada, Tevfik Bayram'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, gerekli bilgi ve belgelerin toplanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Fahrettin Gök/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

"Van yeniden inşa edildi"
  • 14.10.2018 14:20

"Van yeniden inşa edildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar TOKİ ile yaklaşık 3 milyar ...

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı
  • 01.02.2012 16:42

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı

Çelik üreticisi ve çelik yapı sistemleriyle konut üreticisi olan Akşan Yapı Kent ...