maritbet girişmaritbet
Van'da trafo ile sokak duvarlarına sanatsal dokunuş!

Van'da trafo ile sokak duvarlarına sanatsal dokunuş!

Van'ın İpekyolu Belediyesince yaşama geçirilen proje kapsamında kentin tarihi ve doğal güzellikleri, resimlerle ile sokak duvarlarına yansıtılıyor.

Belediye, ilçede görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bir süre önce "İpekyolu Güzelleşiyor" projesi başlattı.

Proje kapsamında, temizliği ve bakımları yapılan trafo ile sokak duvarlarına, 4 ressam tarafından kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin resimleri çiziliyor.

Daha önce kötü görüntüsü bulunan trafo ve duvarlara çizilen resimler, ilçenin çehresini değiştiriyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, yaptığı açıklamada ilçedeki 30 trafo ve bazı sokak duvarlarına çizilen resimlerle, görüntü kirliliğinin önüne geçmek istediklerini söyledi. 

"Van'ı sanatla anlatmak istiyoruz"

Projenin turizme de katkı sunacağını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Ufak dokunuşlar hem İpekyolu'nu hem de Van'ı güzelleştirecek. Biz Van'ı sanatla anlatmak istiyoruz. Mesela Van Gölü'nü ve tarihi camilerimizi işliyoruz. Bu haliyle kötü görüntü oluşturan sokak duvarları ve trafolar çok amaçlı bir hizmet alanına dönüşerek, şehrin tanıtımına katkı sunacak. Ayrıca şehrin tarihi değerleriyle ilgili bilgiler verecek. Bu tür sanatsal faaliyetler, İranlı turistlerin de ilgisini çekiyor. Buralar İranlı turistler için fotoğraf çekilen bir merkez konumuna geliyor."

Esnaf Sanem Erçağlar ise önceden kötü görüntüye sahip sokak duvarlarının projeyle güzelleştiğini anlattı.

Projenin esnaf ve belediye iş birliğinde gerçekleştiğini belirten Erçağlar, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Esnaf Ömer Sürücü de özellikle kaldırım ve sokaklarda kötü görüntü oluşturan trafo duvarlarına kenti anlatan resimlerin çizilmesinden memnun olduklarını ifade etti.

Bu arada, trafo ve sokak duvarlarına çizilen Hüsrev Paşa Külliyesi, ters lale, feribot, aslan, otomobil ve çocuk figürleri ilgi çekiyor. 

Yorum Yaz