maritbet girişmaritbet
Van Kent Müzesi'nin yıl sonunda açılması hedefleniyor

Van Kent Müzesi'nin yıl sonunda açılması hedefleniyor

Kentin kültürel kimliği ile ilgili eserlerin sergileneceği Van Kent Müzesi'nin yıl sonuna kadar açılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun büyük önem verdiği projede sona gelindi.

Tarihi Endüstri Meslek Lisesi binasında hayata geçirilecek müzenin imar plan tadilatı, tahsis işlemleri, restorasyon revize ve işlevlendirme projeleri tamamlandı. Uygulama aşamasına geçilecek olan projede müzenin senaryosu, eser alımı ve benzeri konularda alt komisyon çalışmalarını sürdürüyor.

Müzenin açılmasıyla kültürel kimliğe ait birçok eser de burada sergilenip, koruma altına alınarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisine sunulacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorluoğlu, "Müzenin 2018 yılı sonunda tamamlanması için yoğun çaba içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetimizin destekleriyle kaynağımız da hazır." ifadelerini kullandı. 

Amaçlarının sadece bir müze inşa etmek değil, kente bir cazibe merkezi kazandırmak olduğunu belirten Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Proje kente ayrı bir güzellik katacak. Cumhuriyet dönemi eseri olan ve temelleri 1949 yılında atılmış Endüstri Meslek Lisesi binası, 8 bin 494 metrekare arazi üzerinde 2 katlı ana bina ile tek katlı 2 atölyeden oluşuyor. Kuzey-güney doğrultusunda uzanan ana bina yapı malzemesi taş, kapı, pencere, duvar köşelerinde düzgün kesme taş kullanılmış. Ben okulu gidip gezdim. Epeyce bir tahrip olmuş, ancak iskeleti sağlam. Orada çok özgün bir proje uygulayacağız."

Zorluoğlu, projenin toplam bütçesinin 7 milyon 500 bin lira olduğunu, bunun 4 milyon 500 bin lirasının güdümlü proje desteği kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından karşılanacağını bildirdi.
Müzede, Evliya Çelebi'nin gözüyle Van'ı anlatacaklarını belirten Zorluoğlu, şunları kaydetti: 

"Müzenin 2018 yılı sonunda tamamlanması için yoğun çaba içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetimizin destekleriyle kaynağımız da hazır. Yapılacak işler takvimlendirildi. Elimizde her şey var. Kaynak var, teknik bilgi var, ekip var. 2018 sonuna kadar Van Kent Müzesi'ni tamamlayıp halkımıza açacağız. Projeyi yürütecek firmadan da çok estetik bir ışıklandırma istiyoruz." 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Van Kent Müzesi'nin yıl sonunda açılması hedefleniyor
  • 09.04.2018 13:21

Van Kent Müzesi'nin yıl sonunda açılması hedefleniyor

Kentin kültürel kimliği ile ilgili eserlerin sergileneceği Van Kent Müzesi'nin y ...

Van'a üç önemli proje kazandırılıyor
  • 19.01.2018 10:52

Van'a üç önemli proje kazandırılıyor

Kalkınma Bakanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) desteğiyle Van'a 3 ...