maritbet girişmaritbet
Uzaya 20 kilometrelik asansör geliyor!

Uzaya 20 kilometrelik asansör geliyor!

Kanadalı firma, uzaya asansör projesi için patent aldı. Dev yatırımın uzunluğu tam 20 kilometre olacak.

Dünya üzerinde gerçekleştirilen çılgın projelere bir yenisi daha ekleniyor. Kanada merkezli firma, uzaya 20 kilometrelik asansör yapacak.

Uzay taşımacılığında çığır açacak bir proje için düğmeye basan Kanada merkezli şirket, 20 kilometre uzunluğundaki 'uzay asansörü'nün patentini aldı.

Uzayda felaket teğet geçmiş

Uzay yolculuklarını kolaylaştırmak için bir süredir çalışmalar yürüten 'Thoth Technology' isimli firma, roket kullanımını azaltacak yeni bir yöntem için düğmeye bastı.
Kanada merkezli şirketin roket kullanımını azaltması ve bu sayede uzun vadede uzay seyahati için harcanan giderlerin düşürülmesine neden olacak  projesi için uzay asansörünün ilk patentini aldı. 
Konuyla ilgili resmi açıklama yayınlayan firma, projenin hayata geçmesinin ardından 20 km uzunluğundaki asansör yardımıyla astronotların kulenin tepesine çıkacağını burada bekleyen araçlar ile kısa sürede yörüngeye ulaştırılacağının altını çiziyor. 

Uzay seyahatlerinde harcanan yakıt miktarını yaklaşık yüzde 30 civarında azaltacak proje hakkında konuşan şirketin CEO'su Caroline Roberts, 'uzay asansörü 'nün uzay taşımacılığında ciddi adımalar atan SpaceX'in  yeniden kullanılabilir roket projesinden daha kullanışlı olacağı iddiasında.  

NTV

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uzaya 20 kilometrelik asansör geliyor!
  • 29.08.2015 10:28

Uzaya 20 kilometrelik asansör geliyor!

Kanadalı firma, uzaya asansör projesi için patent aldı. Dev yatırımın uzunluğu t ...

Uzay asansörü 2050’de tamam! Yolculuk...
  • 25.09.2014 10:48

Uzay asansörü 2050’de tamam! Yolculuk...

Uzay asansörü ile 96 bin kilometre uzaklıkta kurulacak olan uzay istasyonlarına ...