maritbet girişmaritbet
Uysal: İstanbul'u tekrar ayağa kaldıracağız!

Uysal: İstanbul'u tekrar ayağa kaldıracağız!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "O geçmişteki, şanlı, görkemli, 3 medeniyete başşehirlik yapmış İstanbul'u tekrar ayağa kaldıracağız" dedi.

Uysal, Fatih Belediyesi'nce Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programı"nda yaptığı konuşmada, İstanbul'un güzel bir şehir olduğunu bir bayrak değişimiyle, yeni görevi devralan belediye başkanı olarak, İstanbul'a sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

İstanbul'da yaşayanların, kentin geçmişine sahip çıkma ve bu geçmişi gelecek nesillere aktarma gibi görevleri olduğuna işaret eden Uysal, "Özellikle 1994'ten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından, İstanbullular ve dünya, şehrin tarihiyle buluşmaya başladı. Onları tekrar gün yüzüne çıkarmaya başladık." diye konuştu.

Tarihi mirası ihya etmenin ve önemli eserleri müzelerde yaşatmanın önemine değinen Uysal, şunları kaydetti:

"İstanbul denince önce aklımıza Fatih geliyor. Tarihi Yarımada geliyor. Fatih Belediye Başkanımız Mustafa Demir'e teşekkür ediyorum. Eyüp ilçemizin adı Eyüpsultan olarak değişti. İnşallah Büyükşehir olarak Eyüp Sultan Meydanımızı, Eyüp'teki tarihi mekanları en güzel şekliyle, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ortak çalışmalarla, Eyüp Sultanımızın da geçmişteki tarihi görkemli günlerine kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Tarihi Yarımada'da bugüne kadar güzel şeyler yapıldı ama bundan sonra hala yapmamız gereken işler var. İnşallah Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ile İstanbul'un tarihine ve geçmişe olan sorumluluğumuzu hep beraber yerine getirirsek diyorum, gelecek nesillere olan borcumuzu hakkıyla ödemiş oluruz. İnşallah o geçmişteki, şanlı, görkemli, 3 medeniyete başşehirlik yapmış İstanbul'u tekrar ayağa kaldıracağız. Bu konuda en büyük destekçimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız sizlersiniz, çok teşekkür ediyorum."

İstanbul Valisi Şahin ise İstanbul'un tarihi zenginliğin gelecek nesillere sağ salim bir şekilde ulaştırılması noktasında kurumlara önemli görevler düştüğünü söyledi. İstanbul Valiliği'nin tarihi eserlerin ihyasında en büyük destek veren kurumlardan biri olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti: 

"İstanbul Valiliği öz kaynaklarıyla çok sayıda kültürel mirası ihya etmiştir. Ayrıca bu hususta çalışan belediyelere yüzde 80 gibi bir oranla destek vermek ve eski eserlerin ihyasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım kültürel mirasın ihya edilmesi ve yaşatılması faaliyetlerimiz, İstanbul'un tamamını kapsamıştır. 2009 - 2017 yılları arasında İstanbul'da İstanbul İl Özel İdaresi ile birlikte toplam 284 kültür mirası ve eserimiz ihya edilmiştir. Bu projeler için Fatih ilçesine 266 milyon lira, diğer ilçelere 421 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 688 milyon lira harcama yapmış durumdayız."

Konuşmaların sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından, cami minarelerinin ucunda yer alan üzerinde sure yazılı özel bir Alem hediye edildi. Alemdeki işlemede, Mekke'nin fethinin müjdelendiği Saff suresi 13. ayet yer aldı.

Programa, Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti milletvekilleri, AK Parti teşkilat üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kara Surları Millet Bahçesi Projesi için düğmeye basıldı
  • 03.12.2021 16:29

Kara Surları Millet Bahçesi Projesi için düğmeye basıldı

Fatih Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan kara surlarının bir bölüm ...

Fatih'te tarihi su yapıları konuşuldu!
  • 20.11.2021 14:42

Fatih'te tarihi su yapıları konuşuldu!

Fatih Belediyesince, tarihi su yapılarının şehir, kültür, mimari, edebiyat, din ...

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor
  • 12.11.2020 13:59

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulunca alınan ilçe ...

Tarihi Yedikule Hisarı restorasyon sonrasında açılacak!
  • 24.09.2020 14:48

Tarihi Yedikule Hisarı restorasyon sonrasında açılacak!

Türkiye’nin ve dünyanın en eski açık hava müzelerinden biri olan, İstanbul’un se ...

“Avrupa Yakasında ilk sürücüsüz hat olma özelliği taşıyor”
  • 20.03.2019 17:02

“Avrupa Yakasında ilk sürücüsüz hat olma özelliği taşıyor”

Tekstilkent Metro İstasyonu'nda açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başk ...

Baruthane Millet Bahçesi 8 Kasım'da açılıyor
  • 22.10.2018 17:56

Baruthane Millet Bahçesi 8 Kasım'da açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal "Millet bahçesi olarak millet ...