maritbet girişmaritbet
Üsküdar-Çekmeköy metrosu mayısta açılıyor!

Üsküdar-Çekmeköy metrosu mayısta açılıyor!

Kadir topbaş, Üsküdar-Çekmeköy Metrosu’nun Ümraniye’ye kadar olan kısmın Mayıs ayında, Çemeköy’e kadar olan kısmın Eylül ayında açılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye'de Cuma Namazı çıkışında İlim Saray Cami cemaatiyle çay sohbetinde bir araya geldi. Programda Başkan Kadir Topbaş'a Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniye'deki STK temsilcileri eşlik etti. İBB olarak 2004'ten bugüne kadar İstanbul'a 98 milyar lira, Ümraniye'ye ise 2 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, bu yılda 16,5 milyar liralık yatırım bütçelerinin olduğunu söyledi. 

Kadir Topbaş, “İstanbul emanet bir şehir, müjdelenmiş bir şehir. Burada yanlış yapılamaz. Yanlış yapanın ayağı dolanır. Diğer siyasilerin ayakları dolandı ve gittiler. Eğer yanlış yaparsak biz de gideriz. Bunun bilincindeyiz. Allah nasip ederse Ümraniye ve Çekmeköylülerin beklediği Marmaray bağlantılı Üsküdar-Çekmeköy Metrosu'nun Ümraniye'ye kadar olan kısmını Mayıs sonu, Çekmeköy'e kadar olan kısmını da Eylül ayında hizmete alacağız” diye konuştu.

Bulundukları mahallede de bir metro istasyonu bulunduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Bir zamanlar suyu olmayan, çöp dağları kaplamış ve havası kirli İstanbul'da, çamur içindeki Ümraniye'de bu çalışmaları kim hayal edebilirdi? Hem de dünyanın en ileri teknolojisine sahip metroya bineceksiniz. New York, Londra'dan ve Tokyo metrolarından daha modern insansız çalışabilen metrolardan bahsediyoruz. Buradan binip Taksim'e, Kartal'a, Havalimanına hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz.”

“Her yerde metro her yere metrodiyerek İstanbul'u raylı sistem ağlarıyla donattıklarını ve bunu doğru ekiple, kaynakları doğru kullanarak başardıklarını aktaran Topbaş, “Müjdelenmiş şehir İstanbul'a 13 yıldır hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Bu yatırımlar olmasa bu şehir bu kadar gelişmezdi. 360 civarında kavşak ve alt geçit yaptık. Tünel yollar yapıyoruz. Bu şehirde devlet gibi işler yapıyoruz. Bunları yerel yönetimlere verilen yetkilerle yapıyoruz. Kaynağınız da emanetiniz de bizde. Birinin gözü yaşarsa boynu bükülse yüreğimiz yanar. Biz size hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.”

“Laleyi yerenlere sesleniyorum, gidip incelesinler belki hak verirler” ifadesini kullanan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Şu anda İstanbul'a 22 milyon lale diktik. İstanbul'un güzelliklerini görmek için insanlar geliyor. İstanbul'a gelen bu insanlardan taksici, lokantacı kazanıyor, esnafın yüzü gülüyor. Kent ekonomisine hareketlilik kazandırıyor. Bunu görmeyip anlamayanlar ona sadece bir çiçek diye bakıyorlar. Vatandaşlarımızda sahiplendi, kopartamadı. Silivri'de ve Konya Çumra ilçesinde kurulan lale yetiştirme tarlaları istihdam da sağladı. Medyada burada var, ben laleyi yerenlere sesleniyorum. Bunlar gidip tarlaları incelesinler. Belki görünce derler ki biz yanlış yaptık başkan haklıymış derler.”

16 Nisan Referandumu'nun Türkiye'nin gelişmesi için çok önemli anayasa ve kanun değişikliklerini içerdiğini dile getiren Topbaş, “Eğer Ümraniye'ye daha çok metro gelsin diyorsanız, evet. Daha çok yatırım istiyorsanız, evet. Çocuklarımız işsiz kalmasın, istihdam alanları oluşsun, istiyorsak evet. Dünyada ezber bozan güçlü bir Türkiye olsun istiyorsak, evet. Güçlenen bir Türkiye istenmiyor. Biz Avrupa'yı geçmek için, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmek için, evet diyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, daha sonra AK Parti Ümraniye Kadın Kolları'nın Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda kadınlara hitap etti. İBB Şirketlerinden Halk Ekmek'in çocuklara yönelik doğal ve katkısız bisküvi ve yine doğal ve katkısız çikolatalı fındık ezmesi ürettiğini ve yakında İstanbulluların beğenisine sunacaklarını anlatan Kadir Topbaş, bayanlardan büyük alkış aldı.

Kadir Topbaş'ın Ümraniye'deki son programı, Kafkas Artvin Dernekler Federasyonu Ümraniye Şubesi'ndeydi. Ümraniye Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki toplantıda Artvinli hemşerileriyle buluşan Topbaş, İstanbul'daki çalışmaları ve Artvin'de Hükümet ile İBB desteğiyle yapılan hizmetleri anlattı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...