maritbet girişmaritbet
Ürgüp’teki tarihi konaklar yenilenecek!

Ürgüp’teki tarihi konaklar yenilenecek!

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Mustafapaşa köyündeki tarihi konaklar turizme kazandırılacak." dedi.

Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyündeki Karataş Mahallesi'nin, Bakanlar Kurulu Kararı ile afet bölgesi kapsamından çıkarılmasına yönelik açıklama yapan Milletvekili Gizligider, kararın bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Gizligider, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, ilgili bölgedeki yaklaşık iki yüz yıllık geçmişi olan tarihi konakların ruhsat alınarak restore edilmesinin önündeki engelin kalktığını kaydetti.

Gizligider, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Afet bölgesi olarak belirlenmiş olan Mustafapaşa köyü Karataş mahallesi, riskin ortadan kalkması ve gereken önlemlerin alınmasıyla birlikte afet bölgesi kapsamından çıkarıldı. Kaya düşmesi riski nedeniyle 2011 yılında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla afet bölgesi ilan edilen mahallemizde, bürokratik girişimlerimiz ve hükümetimizin de desteğiyle riskli görülen kayaların rehabilite edilmesi sağlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 10 madde halinde raporlanan riskler ortadan kaldırıldı. Bundan sonraki süreçte, Mustafapaşa'daki tarihi konaklar turizme kazandırılacak. Geçmişi 1800'lü yıllara dayanan 28 adet tescilli konakta restorasyon yapılabilecek, ruhsat alınabilecek ve turizme kazandırılacak. Kapadokya bölgemize ve turizm sektörüne heyecan getirmesini beklediğimiz Bakanlar Kurulu kararının hayırlı olmasını diliyorum."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ürgüp’teki tarihi konaklar yenilenecek!
  • 15.02.2018 17:14

Ürgüp’teki tarihi konaklar yenilenecek!

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Mustafapaşa köyündeki tarih ...