maritbet girişmaritbet
Ünlü mimar ve tasarımcılar yeşil çatı projeleriyle İstanbul’da!

Ünlü mimar ve tasarımcılar yeşil çatı projeleriyle İstanbul’da!

Ünlü mimar ve tasarımcılar hayal sınırlarını zorlayan yeşil çatı projeleriyle İstanbul’a geliyor.

Sürdürülebilir bir kentleşmeyi nasıl sağlayabiliriz? Dünya nüfusunun yarısı şehirlerde yaşıyor ve bu rakamın 2050 yılında yaklaşık yüzde 3 artması bekleniyor. Şehirlerde aşırı yapılaşma sonucunda kaybolan yeşil alanların yeniden kazanılmasında ise yeşil çatı sistemleri önemli bir rol oynuyor.

Geçmişi Babil'in Asma Bahçelerine kadar uzanan yeşil çatılar, hızla gelişen sistemler sayesinde günümüz mimarisinin gözde uygulamaları arasına girmiş durumda. Dünyaca ünlü isimler, sektördeki en son gelişmeleri ve yeşil çatılarla ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını 20-21 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi'nde açıklayacak. 

Merkezi Almanya'da bulunan International Green Roof Association (IGRA) Uluslararası Yeşil Çatı Derneği tarafından 4'üncüsü düzenlenen Yeşil Çatı Kongresi, bu yıl ilk kez İstanbul'da gerçekleştirilecek. Yeşil çatılar konusunda dünyadaki en büyük organizasyon olma özelliğine sahip kongre, “Doğayı Çatınızda Keşfedin” sloganı ile 20-21 Nisan 2015 tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center'da dünya çapında üne sahip mimar, tasarımcı ve yeşil çatılar konusunda uzman isimleri ağırlayacak. 

Dünyanın yakından izlediği bu prestijli kongreye İstanbul'un ev sahipliği yapması için öncülük eden Onduline Avrasya, kongrenin Ana Sponsorluğunu ve Türkiye organizasyonunu da üstlendi. 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, yeşil çatı teknolojisindeki Türkiye ve dünyadan başarılı çözümler ile uygulamaları gözler önüne serecek. Bu alanda yaşanan yeni gelişmeler uzmanlarca tartışılacak ve gelecekteki teknolojilere yönelik düşünceler ortaya konulacak.

İki gün sürecek kongre boyunca; ünlü mimarlık firmaları tarafından tasarlanan hayal sınırlarını zorlayan yeşil çatı projeleri sunulacak, teknik gelişmelerle birlikte uluslararası yeşil çatı prensipleri ve standartları anlatılacak. Sürdürülebilir kentsel gelişim üzerine oturumlar, eğitim programı odaklı özel oturumlar ve eşzamanlı sergi ile tamamlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği kongreye, Avrupa'nın belli başlı şehir yönetimlerinin delegeleri de katılacak. Konuk delegeler şehirlerinde hayata geçirdikleri başarılı yeşil çatı stratejilerini özel bir oturum ile paylaşacak.   

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ünlü mimar ve tasarımcılar yeşil çatı projeleriyle İstanbul’da!
  • 02.04.2015 14:26

Ünlü mimar ve tasarımcılar yeşil çatı projeleriyle İstanbul’da!

Ünlü mimar ve tasarımcılar hayal sınırlarını zorlayan yeşil çatı projeleriyle İs ...

Yerde aradığınız yeşil çatıya taşındı!
  • 21.01.2015 16:49

Yerde aradığınız yeşil çatıya taşındı!

Yeşil çatılar konusunda yeni trendler ve teknolojiler, nisan ayında düzenlenecek ...

Haluk Sur: Yeşil projeler dünya gayrimenkul sektörünün kurallarını yeniden yazıyor!
  • 23.09.2012 14:39

Haluk Sur: Yeşil projeler dünya gayrimenkul sektörünün kurallarını yeniden yazıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Haluk Sur, yeşil projelerle dünya gayr ...