maritbet girişmaritbet
Ünlü isimlerin lüks konutlar ve yalılar dışında her şehirde servet değerinde evleri bulunuyor!

Ünlü isimlerin lüks konutlar ve yalılar dışında her şehirde servet değerinde evleri bulunuyor!

'Dünyada mekan, ahirette iman' sözüne uyan zenginler, son dönemde lüks konutları seçiyor. Boğaziçi'ndeki yalıların dışında, Türkiye'nin her şehrinde servet değerinde evler bulunuyor

 

Türkiye'de konut sektörü her yıl daha da büyürken, lüks segmentteki evler de büyük ilgi görmeye başladı. İnşaat firmaları toplu konutların yanında iş dünyasının patronlarının ve ünlü isimlerin tercih edeceği konutları da üretiyor. İstanbul Boğazı'ndaki yalıların dışında bu rezidans ve özel villalar milyon dolarlık fiyatlarıyla hayalleri süslüyor. Boğaz'daki 150 milyon euroluk Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nın dışında İstanbul'un en pahalı villası Bebek'te bulunuyor. 
 
MODA REZİDANS 
Dört tarafı deniz gören, Çolakyan Ailesi'ne ait 3 salonlu, 8 odalı villanın değeri 50 milyon euro (115 milyon TL). İstanbul'un en pahalı rezidansları arasında ise birinci sırada İstanbul Sapphire geliyor. Sapphire'in en büyük dairesinin fiyatı 16-18 milyon TL arasında değişiyor. Bu rezidans'ta Hülya Avşar ve Hadise gibi şarkıcılar ikamet ediyor. Selenium Twins ise siyaset ve iş dünyasını bir araya getiriyor. 4 milyon dolara kadar dairenin olduğu Selenium'da ev alanların arasında Rahmi Koç, Şenez Erzik, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller gibi isimler ile Sabancı, Ulusoy ve Boyner Aileleri de bulunuyor. 
 
ZENGİN ANADOLU 
Türkiye'nin her şehrinde de simge olmuş konutlar bulunuyor. Değerleri yine milyon dolarlarla ölçülen bu evler de önemli isimlere ait. 
 
İZMİR'İN EN PAHALISI
İzmir'in en pahalı evleri Arkas Holding'in sahibi Lucien Arkas'a ait. Aile yadigarı olan Bornova'daki tarihi ev, 'Deniz Tarihi Müzesi' haline getirildi. Arkas'ın ikamet ettiği evse, Bornova'daki yaklaşık 20 milyon dolar (36 milyon TL) değerindeki bir malikane. 
 
RİZE'DE 18 MİLYON LİRALIK KONAK
Piriçebi Mahallesi'nde 1700'lü yıllarda yapılan Tuzcuoğulları Konağı, iki dönümlük bir arazi içinde yer alıyor. 1000 metrekarelik yapının değerinin en az 10 milyon dolar (18 milyon TL) olduğu tahmin ediliyor. 
 
ANKARA'DA MÜZE OLACAK
Bilkent'te yer alan eski YÖK Başkanı merhum İhsan Doğramacı'ya ait konut, yakında müze olacak. 10 bin metrekareden büyük arsası olan evin fiyatı yaklaşık 15 milyon dolar (27 milyon TL). 
 
2 MİLYONA BODRUM HAVASI
Mandarin Oriental Resorts'da villalar 4.5 milyon euro, konutlarsa 2 milyon euroya kadar çıkıyor. 
 
MARDİN'DE TARİHİ EV
Mardin'in en pahalı evi ise Yenikapı Mahallesi'nde, Emineddin Külliyesi'ne yakın olan, Tokmaklar Evi. Satışa çıksa evin, 7 milyon dolar (12.6 milyon TL) edeceği söyleniyor. 
 
Takvim

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hadise, 100 bin TL'lik evi 50 bin TL'ye kiralamış!
  • 22.08.2022 10:59

Hadise, 100 bin TL'lik evi 50 bin TL'ye kiralamış!

Mayıs ayında sessiz sedasız evlenen Hadise ve Mehmet Dinçerler çifti, önceki ayl ...