maritbet girişmaritbet
Ünlü deprem tahmincisi uyardı, mega deprem geliyor!

Ünlü deprem tahmincisi uyardı, mega deprem geliyor!

Deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, gezegen hizalanması nedeniyle 21 Şubat Perşembe günü 7, 8 veya daha büyük bir deprem olacağını iddia etti.

Dünyada her gün irili ufaklı çok sayıda deprem meydana geliyor. Depremler en yoğun olarak Pasifik Ateş Çemberi adı verilen bölgede gerçekleşiyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı güzergahında olan Türkiye de aktif deprem kuşağı içerisinde yer alıyor.

Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets, bir dizi deprem tahminini geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşmıştı.

Hoogerbeets, şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını söylemişti.

Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda 13 Şubat'ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketleri Dünya'yı sarsacaktı.

Hoogerbeets özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti.

8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM İDDİASI

Tahmininden son derece emin olduğunu söyleyen Hoogerbeets bu defa mega deprem için net tarihi verdi.

Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin yaşanacağını öne sürdü.

Yeni nesil deprem tahmincisinin internet sitesinde yer verdiği bilgilere göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekildi.

TAHMİNİNİ GÜNEŞ SİSTEMİ GEOMETRİ ENDEKSİ'NE DAYANDIRIYOR

Üç yıldır yoğun gözlemler yaptığını söyleyen Hoogerbets tahminini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırıyor.

Hoogerbets, üç yıldır yoğum gözlemler yaptığını ve gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor.

"ÖNCEDEN TAHMİN ETMEK OLANAKSIZ"

Hoogerbets'in iddiaları son derece ilgi çekici olsa da birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor.

Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtiyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz