maritbet girişmaritbet
UNICEF, Suriyeli öğrenciler için okul yaptırıyor

UNICEF, Suriyeli öğrenciler için okul yaptırıyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)’nun 400 Suriyeli öğrenci için yaptırdığı prefabrik okulda çalışmalar devam ediyor.

Ceylanpınar'da hayata geçirilen okulu inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yıllardır binlerce Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığını söyledi.

Sığınmacıların her türlü ihtiyacının ülkedeki kamu ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle karşılandığını ifade eden Kılıç, zaman zaman Suriyeliler'e uluslararası kuruluşlarında yardım gönderdiğini belirtti.

Kılıç, bu kapsamda UNICEF tarafından ilçede sığınmacılar için 24 derslikli prefabrik okulun yaptırıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Okulumuzda 400 Suriyeli öğrenci eğitim görecek. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek okulumuzda eğitimin çoğunluğunu Suriyeli öğretmenler verecek. 14 öğretmenden sadece birisi Türk oda rehberlik eğitimi verecek. Okulda Suriye müfredatının yanı sıra aralarında Türkçe'nin de olduğu derslerin verilmesi planlanıyor. Temel amacımız Suriye müfredatını okulda uygulayarak misafirlerimizin evlerine dönmesi durumunda derslerinden geri kalmasının önüne geçmektir."

Yıl sonu inşaatına başlanan okuldaki çalışmaların devam ettiğini aktaran Kılıç, okulun iki ay sonra eğitime açılmasının planlandığını da belirtti.
 
AA

Yorum Yaz