maritbet girişmaritbet
Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi İstanbul’da başlıyor!

Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi İstanbul’da başlıyor!

Uluslararası Yeşil Çatı Derneği’nin (IGRA) 4. kez düzenlediği Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, ilk kez Türkiye'ye gerçekleştirilecek.

20-21 Nisan 2015 tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center'da düzenlenecek olan uluslararası buluşmaya, yeşil çatı konusunda dünyanın en saygın mimar ve tasarımcıları katılarak, hayallerin ötesine geçen projelerini paylaşacak. 

Almanya merkezli Uluslararası Yeşil Çatı Derneği'nin düzenlediği 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, Onduline Avrasya'nın ana sponsorluğunda iki gün boyunca İstanbul'da gerçekleşecek. ÇATIDER'in de destek verdiği kongre, ‘Doğayı Çatınızda Keşfedin' sloganı ile yeşil çatı konusunda en saygın isimleri Türkiye'de buluşturacak. Kongrede deneysel özel oturumlarla interaktif paylaşımlar yapılabilecek. Kongreye mimar, uygulamacı, peyzaj mimarı, planlamacı, yatırımcı, yerel yönetim temsilcileri, çevre ajansları ve malzeme üreticileri gibi profesyoneller katılacak.

Konuşmacılar arasında ABD'nin önde gelen kuruluşlarından Safdie Mimarlık'tan Jaron Lubin, İtalya'dan Laura Gatti, Almanya ve Danimarka'daki Ramboll Yaşanabilir Şehirler'den Prof. Herbert Dreiseitl, Tim Flynn Mimarlık'tan Tim Flynn , ekolojik tabanlı yeşil tasarımların ve planlamaların dünya çapındaki öncülerinden biri olan Malezyalı Mimar ve Tasarımcı Dr. Ken Yeang ile IGRA'nın başkanı Roland Appl da bulunuyor. 

Kongreye Türkiye'den de çok önemli isimler katılacak. Aga Khan Ödülü'ne layık görülen Mimar Emre Arolat, “Kentte Yeni Bir Mahalle”, Yalın Mimarlık'ın Kurucusu Ömer Selçuk Baz ise Ulusal Mimari Tasarım Yarışması birincilik ödülünü kazandığı “Truva Arkeoloji Müzesi” konulu bir sunum yapacak

Türkiye'de 600 bin metrekarelik yeşil çatı var

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, şehirlerde doğal yaşamı yeniden oluşturmak ve küresel ısınmanın olumsuz etkilerini azaltmak için yeşil çatı uygulamalarının hayati öneme sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'de yeşil çatı uygulaması her geçen gün artıyor. Bugün itibarıyla yaklaşık 600 bin metrekare yeşil çatı uygulaması var. Bitkilendirilmiş çatı uygulamaları, oksijen üretimini artırırken, ısı adalarının ve yağış suyu taşkınlarının azalmasını sağlıyor. Ayrıca enerji tasarrufu, yalıtım ömrünü uzatma ve ses yalıtımı gibi faydaları da var. Bitkilendirilmiş çatı uygulamalarının artmasıyla, doğal ortam koşullarına sahip kentler oluşacak. Bugünün ve yarının mimarisinde yeşil çatıların hayati fonksiyonu var."

Avrupa'nın en büyük yeşil çatısı İstanbul'da

Kongre'nin yapılacağı Zorlu Center, 72 bin metrekarelik yeşil alana ve Avrupa'nın en büyük yeşil çatısına sahip. 200'ü aşkın bitki ve 68 farklı ağaç türü ile bu alanda önemli bir örnek olarak öne çıkıyor. Katılımcılar için Zorlu Center Teknik Gezisi de düzenlenecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul’un çatıları yeşillenecek!
  • 20.04.2015 16:18

İstanbul’un çatıları yeşillenecek!

Yeşil çatılar konusunda dünyadaki en büyük organizasyon olan 4. Uluslararası Yeş ...

Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi İstanbul’da başlıyor!
  • 17.04.2015 11:15

Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi İstanbul’da başlıyor!

Uluslararası Yeşil Çatı Derneği’nin (IGRA) 4. kez düzenlediği Uluslararası Yeşi ...