maritbet girişmaritbet
Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması yeni tasarımcılarını arıyor!

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması yeni tasarımcılarını arıyor!

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması, Türkiye’yi yeni tasarımcılarla buluşturmak için 8. defa yola çıktı.

Mobilya tasarımında 27 yetenek keşfedilerek mobilya sektörüne kazandırılacak. Bu yıl 8. defa düzenlenen “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nda keşfedilen isimler, geleceğin mobilya tasarımcıları olarak kabul edilmenin yanı sıra uluslararası kabul görmüş yurtdışı okullarda tasarım eğitimi alma imkanına da sahip olabilecekler.

Düzenlendiği 7 yıl boyunca keşfettiği yetenekleri Türkiye mobilya üreticilerine kazandıran yarışmaya profesyonel, akademisyen ve lisans öğrencilerinin yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de katılabiliyor. Yarışmaya sadece Türkiye'den değil, Fransa, İtalya, Almanya ve KKTC'den de katılım sağlanıyor. 

Ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilya kategorileri ile başvuruya açık olan yarışmaya tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir katılım bekleniyor. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'na geçtiğimiz yıl 1.153 yarışmacı katılmıştı. 

Toplam 96 bin 750 TL olarak belirlenen para ödülüyle beraber, yarışmada kazanan isimler zaman zaman üretici firmaların çatısı altında istihdam edilme olanağa da kavuşuyor. Ayrıca, İtalya Domus Akademi, ABD-CCS College ve İtalya NABA gibi kuruluşlarda tasarım eğitimi alabiliyor. 

Yarışma, Ekonomi Bakanlığı'nın koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin organizatörlüğü ve İstanbul, Ege, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin katkısıyla düzenleniyor.  

Türkiye'nin önemli kurumları arasında bulunan TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası, Boyut Yayın Grubu tarafından desteklenen yarışmanın jüri koltuğunda duayen isimler yer alıyor. Prof.  Önder Küçükerman'ın başkanlığını yaptığı jüride; Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum , Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa, Fatih Kıral, Murat Armağan ve Renan Gökyay yer alıyor.

Yeni tasarımlarıyla Türkiye mobilya sektörünün  markalaşmasına katkıda bulunacak isimler ödüllerini, 10 Nisan 2015'te Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin de katılacağı Lazzoni Hotel'de düzenlenecek törende alacaklar.

Son teslim tarihinin 22 Aralık 2014 olarak belirlendiği yarışmaya, tasarımcılar www.designforexport.org  veya www.mobilyatasarımyarismasi.org adreslerinden başvurabilecekler.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması yeni tasarımcılarını arıyor!
  • 25.11.2014 14:41

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması yeni tasarımcılarını arıyor!

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması, Türkiye’yi yeni tasarımcılarla buluşturmak içi ...

Mobilya devleri ile tasarımcılar 15 Nisan'da buluşuyor
  • 06.04.2014 08:31

Mobilya devleri ile tasarımcılar 15 Nisan'da buluşuyor

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın ödül töreni 15 Nisan 2014'de İstanbul'da ge ...

Tasarımlar yarıştı, mobilya sektörü kazandı!
  • 05.03.2012 15:25

Tasarımlar yarıştı, mobilya sektörü kazandı!

Başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturan “5.Ulusal Mobilya Tasarım Y ...